Broquil Romanesco

Per a l’últim dia de classe la senyo ens va dir que portessim un mocador i una bosa de plàstic.

Ens va dir que amb el mocador ens tapéssim els ulls i un cop tots teníem els ulls tapats sense veure res, va tancar els llums i ens va posar una música relaxant. Semblava com si estiguessis en un bosc amb una cascada i amb contacte amb la naturalesa. De sobte vaig sentir un crit, i vaig suposar qui era el que no sabia era el motiu. Pensava que havia tocat algo estrany i vaig pensar que a mi també em tocaria i de repent vaig sentir com la senyo m’agafava la mà per a que toques algo que al principi em generava molta desconfiança. El tacte era com el de la fulla de l’amanida pero encara així pensaba que em passaria alguna cosa, em mossegaria o algo.

Al cap d’un rato vaig sentir una forta olor a puré que pensava que era de verdures lo cual em va semblar tot molt extrany. Després, ens va dir que ens treguessim el mocador dels ulls, va obrir els llums, es va parar la música i ens va ensenyar el que tots havíem tocat i era un bròquil. Però no un bròquil qualsevol, aquest tenia una forma diferent, es repetia la mateixa figura tot el rato i això s’anomena una estructura fractal. La senyo ens va ir que ens donaria un troç i que l´havíem de cuidar durant totes les vacances de Nadal.

Un cop vaig arribar a casa li vaig dir als meus pares i es van quedar sorpesos. Vaig treure el bròquil de la motxila al cap de 2 o 3 dies i vaig veure que s´havia tornat una mica més negre que abans. Vaig decidir posar-lo fora a la finestra perquè potser li faltava oxigen i per això estava més negre. Al cap d’un dia el vaig treure de la finestra i el vaig deixar a la cuina. Fins avui, i a l’agafar-lo havia canviat molt. S’ha tornat molt més petit i està de color negre. He arribat a la conclusió de que això li ha passat perquè no tenia prou oxigen i amb el fum de la cuina quan cuinem ha fet que es torni negre i que del poc oxigen que tenia s´hagi fet molt més petit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *