BRÒQUIL ROMANESCO

L’últim día de Ciències Aplicades la senyo ens va dir que portèssim algo per tapar-nos els ulls y una bossa de plàstic per a la prova que anàvem a fer.

Ens va posar una música molt relaxant y ens vam tapar els ulls amb bufandes. La seño anava passant taula per taula i ens agafava la mà per tocar el que portava. Vaig sentir uns “pinxos” que no feien mal però eren molts. Després, va passar per segona vegada amb algo que feia olor a bròquil, suposo que ho va fer per fer-nos una idea de que podría ser allò que vam tocar.

Finalment, ens vam treure la bufanda dels ulls i la seño ens va dir que descrivíssim el que havíem tocat i també que féssim un dibuix. Tot seguit, va ensenyar allò que vam tocar, es deia bròquil romanesco. Tenía una forma molt rara, no ho havia vist mai. Teníem un deure, era ”parlar” amb el bròquil que ens va donar.

He estat investigant una mica sobre aquest bròquil i prové d’Itàlia. És un híbrid entre brécol y coliflor que existeix desde el segle XVI. És una planta que és rica en vitamina C y té fibra soluble. Una de les seves característiques es que es una forma fractal

La veritat es que des de que la senyo m’ho va donar no l’he mirat, però un día d’aquestos m’ha donat curiositat de com estava el bròquil, i la veritat no tenia bona pinta. Feia mala olor y es va tornar quasi tot marró, també s’havia fet més petit.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *