Bròquil Romanesco

Abans de les vacances de Nadal, la senyo ens va demanar què pel proper dia hauríem de portar una bossa de plàstic i alguna cosa per tapar-nos els ulls.

Al dia següent, a l’arribar ens va dir: -Tapeu-vos els ulls!

I així ho vam fer. Un cop tots estavem amb els ulls tapats, va tancar les llums. I vam començar a escoltar una música de fons que va reproduir la senyo amb el mòbil. Era una música relaxant, donava la sensació d’estar al camp. S’escoltava aigua caient, ocells…

I de sobte vaig sentir que em va posar la mà a sobre d’alguna cosa, però no vaig saber què era… Més tard, va tornar a passar i aquest cop vaig sentir una forta olor a bròquil, el qual a mi mai m’ha agradat i per tant em va ser fàcil descobrir què era…

Les meves emocions quan el vaig olorar no van ser gaire bones…

Vam fer un esbòs del que pensàvem  que era abans de veure’l I…. A què és bonic? :’)

img-20170115-wa0076

Quan vam obrir els ulls, ens va donar una part d’aquell bròquil a cadascú de nosaltres, per parlar amb ell durant les vacances i observar així el que succeeix amb els dies.

img_20161221_091115

Llavors, vam buscar el nom concret del bròquil: Romanesco, que ve de d’Itàlia, del S.XVI.

Quan vaig ser a casa, vaig tenir curiositat per saber els beneficis que proporcionava aquest producte, i…

1. Informació nutricional:

Vitamina B9: Necessària per l’equilibri mental i emocional. L’àcid fòlic que té, ajuda al metabolisme de proteïnes.  Vitamina C: efecte desestresant. Minerals: Fòsfor i Potasi i Fibra.

2.Propietats:

-Ajuda a prevenir el càncer.
-Manté la salut del cervell.
-Ajuda a reduir els nivells de colesterol en sang.
-És depuratiu.
-Protegeix el sistema cardiovascular.
-Potència el sistema immunològic.
-Recomanable per als que estan seguint una dieta per aprimar-se.

A més d’això tenia curiositat per la seva forma… Molts experts i matemàtics anomenen al romanesco COL FRACTAL perquè la seva forma compleix “una equació matemàtica” que es repeteix des del primer tros fins que s’acaba el bròquil. Cada branqueta té la mateixa composició geomètrica que la col de la qual procedeix.

Actualment el tros de romaneso que jo tenia ha disminuit el seu tamany, segons els meus companys i la meva opinió, això és perquè al tenir-ho a la nevera, se li ha proporcionat un aire i temperatura directa que li ha afectat. A més, té zones que han variat de color, a més fosc.

La meva familia, quan els hi vaig comentar l’activitat proposada, van dir que estàvem bastant bojos en aquesta classe.

Durant el temps que ha estat amb nosaltres, ha variat de color de verd a negre en algún lloc. El nostre estimat bròquil, ha estat a la hípica i també als dinars i sopars familiars. A fet un recorregut per Lleida.

Segons la meva familia, la nostra classe, és una classe de bojos.

Ningú sabia d’on provenia, ni el nom de la seva forma…

El bròquil, ha estat a punt de morir a causa d’un atac ocasionat per un ocell quan el vam deixar al balcó un moment. Va sortir ilès per sort, però no sé quanta vida li queda…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *