BRÒQUIL ROMANESCO

L’últim dia de classe, la senyo de Ciències Aplicades ens va fer una activitat, per la qual necessitàvem una bosseta petita i un mocador per tapar-nos els ulls.

Ens va ficar música relaxant, i ens va dir que ens tapéssim els ulls i ens relaxéssim.

Va passar per cada taula per a que toquéssim un bròquil (sense nosaltres saber que era un bròquil), i també va passar amb una espècie de sopa, que, sincerament, feia pudor.

Al tocar el bròquil, vaig sentir por i nervis, perquè la professora em va agafar la mà i em vaig espantar, no m’ho esperava. Però, tampoc m’esperava que hagués tocat un bròquil, més bé semblava una figura de plàstic amb punxes.

Més tard ens va dir que ens destapéssim els ulls i dibuixéssim el que havíem sentit, i això es el que vaig dibuixar:

brocoli-feo

Ho sé, molt ben fet.

I direu, tot això per a què? Doncs per manar-nos deures és clar. Ens va donar a cadascú un tros del bròquil per guardar-lo i conversar amb ell durant les vacances de Nadal.

Personalment, el primer dia vaig conversar amb el meu bròquil, però després el vaig marginar. En cap moment el vaig treure fora de casa, ni el vaig ficar a la taula.

Al principi el vaig deixar a la meva habitació amb la bossa oberta, i després a la nevera, també amb la bossa oberta.

Abans de deixar-lo a la nevera tenía l’arrel una mica seca, i les puntes també, això es degut al procés d’oxidació que sofreixen els aliments.

El romanesco apareix documentat primer a Itàlia al segle XVI. El seu conreu i consum s’ha estès molt recentment a tot el món.

El romanesco és una planta comestible de l’espècie de la col.

Té forma fractal, es a dir, es una estructura que es repeteix contínuament, també té molt contingut en vitamina C, àcid fòlic i minerals com el potassi i fòsfor.

Algunes de les seves millors característiques són aquestes:

-Ajuda a millorar la visió.

-Redueix el risc de molts tipus de càncer.

-Millora la salut òssia.

-Millora la cicatrització.

Petònia, afortunadament, segueix viva:

brocoli-petonia

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *