BRÒQUIL ROMANESCO

L’últim dia de la classe de Ciències Aplicades la senyo ens va fer una mena d’activitat que estava relacionada amb els cinc sentits. Ens vam tapar els ulls amb un mocador i de fons ens va ficar música relaxan, sense veure res i escoltan aquella música que era com una cascada d’aigua, la senyo va a anant passant un per un i ens feia tocar la cosa que portava, després va tornar i ens va fer olorar. Jo lo que vaig tocar pensava que era un juguet de gos de goma quan resultava ser un bròquil i lo que vaig olorar pensava que era coliflor pero no.

Bueno desprès de tota aquesta activitat ens vam treure els mocadors i a tots ens va cridar l’atenció el bròquil aquest que s’anomena: Bròquil Romanesco. La senyo ens va tallar un trosset de bròquil a cadascun i de deures de Nadal ens va manar dialogar amb ell per tindre informació pues bé:

D’on prové?

Prové d’Italia des de el segle XVI.

Que és?

És una planta comestible del gènere de la col, un híbrid entre el bròquil. Té una estructura fractal, això significa que es repeteix a diferents escales.

Fa la fotosíntesi?

Clar que sí, per això té aquest color verd.

Per que té aquest color?

Té clorofil.la

Que aporta aquest aliment?

Aporta Vitamina C, minerals, fibra soluble, calci i magnesi.

Contra què combateix?

Combateix contra la hipertensió i la obesitat.

I també pot ajudar a regular molts càncers i sobretot el de mama, enforteix els ossos, millora la pell, desintoxica l’organisme i tot això gràcies a les dosis que té de gluconats.

Durant aquestes vacances el meu tros, per a que no se m’hagues podrit i per a que es conserveixi millor el vaig ficar dins de la nevera. Quan el vaig treure estava una mica negre i una mica tou per la part de la tija. Desprès de estar totes les vacances a la nevera va estar dins del meu estoig durant  setmana, quan va passar la setmana me’l vaig mirar i estava molt dur i una mica negre.

 

Resultado de imagen de BROQUIL ROMANESCO entero

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *