EXPERIENCIES DEL DIA A DIA (by Naia)

Fa uns dies vaig viure una experiència i vaig recordar que a la nostra professora de Ciències Aplicades li agrada que participem al blog, així us la explicaré:

Un dia, la meva padrina estava cuinant i va utilitzar una botelleta d’oli que tenia, tota sencera. Quan va acabar de cuinar va voler guardar l’oli un altre cop a la mateixa botelleta ja que com bé sabeu no es pot tirar l’oli per la pica ja que les depuradores d’aigua no estan preparades per a eliminar l’oli. Total, que quan va voler tornar a posar l’oli es va adonar que no hi cabia, malgrat no haver afegit ni una gota.

He intentat buscar la raó a Internet però no he trobat res. Llavors, he formulat diverses hipòtesis:

– A l’augmentar la temperatura de l’oli les seves partícules es mouen cada vegada més ràpid, tenint un comportament similar a les molècules d’aigua que hem estudiat. No obstant, com que l’aigua té una densitat menor pot ser que el seu comportament sigui directament evaporar-se, però en el cas de l’oli les partícules tinguin una fase prèvia on deixen més espai entre elles i per això, ocupen més espai.

– Una altra hipòtesi és que les seves partícules en lloc d’accelerar-se el que fan és separar-se i dividir-se en altres partícules amb cert espai entre elles i per això, augmenta la seva mida.

Malauradament, la meva padrina va canviar l’oli de botella i la va tirar. Així, no puc comprovar si la seva mida ha tornat a ser la d’abans o s’ha quedat igual.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *