Bròquil Romanesc

https://www.google.es/search?q=brocoli+roma&biw=1366&bih=623&tbm=isch&imgil=Hi_pW5K12Wy9rM%253A%253BuXEJZB4z4GZPQM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.visitlazio.com%25252Fes%25252Fdettaglio%25252F-%25252Fturismo%25252F654225%25252Fbroccolo-romanesco&source=iu&pf=m&fir=Hi_pW5K12Wy9

Fa unes setmanes vam fer una activitat diferent a classe, vam tapar-nos els ullls i amb una música relaxant de fons vam haver de olorar i tocar. L’objecte que vam tocar va resultar se un bròquil, el qual té una estructura  com rodona amb puntes en les que té més puntes.

El bròquil Romanesc.

Què és?

El roanesc és una planta comestible del gènere de la col.

Característiques:

És un híbrid entre el bròquil. El bròquil poc cuinat -menys de 10 o 15 minuts- conté més vitamina C que la fruita cítrica. Tenim el doble de vitamina C en el bròquil que en la mateixa quantitat de taronges. La vitamina C ens pot resultar molt útil quan estem refredats i, a més, ens ajuda a absorbir el ferro de la dieta. És una bona font de provitamina A que és important per al bon funcionament de les cèl·lules de la pell, dels ossos, de les mucoses i de la vista. destaca el potassi i les quantitats significatives de calci, magnesi, ferro i sofre.

A què es deu el seu color?

Perquè té clorofil.la, un pigment propi de tots els vegetals.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *