BRÒCOLI ROMANESCO

L´últim dia de classes la senyoreta ens va fer portar a classe un mocador i una bossa de plàstic, i amb aixo va fer una activitat en la qual ella anava passant per les taules i nosaltres amb els ulls tapats i de fons una música relaxant tocavem una cosa que jo no en tenia ni idea de que podia ser però la primera hipotèsi que se´m va passar pel cap va ser que allò era un coral. Aquella textura rugosa amb relleu va ser el que m´ho va fer pensar.

Resulta que al final era un bròcoli romanesco i la senyoreta ens va repartir a cada alumne un troç per a que nosaltres durant aquestes vacances de Nadal conversèssim amb ells i ho anotèssim.

La meva família al veure el bròcoli l´únic que hem van saber dir es que en la nostra classe estavem tocats de l´ala.

Al meu petit el vaig batejar com Nick però teniem un problema molt greu, ell parlava en una llengua extranya així que vaig decidir buscar d´on venía el meu petit amic i resulta que era d´orígen Itàlia, aixó va suposar un problema ja que no podia parlar amb ell sense el traductor devant.

Em va explicar que ell és una planta comestible del gènere de la col, és un híbrid entre el bròquil i el bròcoli i que com podía observar tenía una estructura fractal, que vol dir que es repeteix a diferents escales.

Lo que més odiaba es que la gent se´l menges però desde un principi li vaig aclararir les meves intensions de que jo no me´l menjaria pas. Es veu que en Nick es ric en Vitamina C i en minarals com el potassi i el fòsfor. Principalment es pot cuinar cuit en aigua o al vapor. El meu company és tot un heroi ja que combateix la hipertensió i la obesitat, a més a més regula càncers de pulmó,estòmac, pell i colon gràcies a les seves dosis de gluconats.

 

Resultado de imagen de bròquil romanescu

 

Passaven els dies i el color verdós que tenia al principi per la clorofil.la anava marxant i passava a tenir un to marró, també s’estava fent cada cop més petit.

El meu petit s´estava morint i l´únic que podía fer és quedar-me´l mirant i tot aixó era perquè estava tallat. Per tant, està contínuament amb contacte amb l´oxígen i per això s´oxida. Al final ha resultat trista i tot l´activitat!

 

D.E.P  Nick  (21-12-16)- (04-01-17)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *