Broquil Romanesco

Hem fet un tipus de experiment a classe que consistia en posar en funcionament els nostres sentits.

Ens vam tapar els ulls amb una bufanda o un mocador. La professora ens va posar música que ens va aportar tranquil.litat (sonaven unes cascades).

Semblava que m’anava a quedar dormida quan la nostra mestra ens va fer tocar alguna cosa que nosaltres no sabíem que era. Al començament pensava que era una joguina de gos perquè la textura era com punxeguda, pero va haver un moment en el que vaig sentir una fulla i vaig canviar d’opinió. Finalment, vaig pensar que era una bleda.

En aquell moment, en el que tenia que tocar, tenia algo de por. També, vaig sentir una olor de col bullida que feia molt mala olor.

Vam haver de dibuixar allò que nosaltres pensàvem que era. Aquest va ser el meu dibuix i la veritat es que no se dibuixar gaire bé:

img_7407

Finalment, aquest objecte va resultar ser un bròquil romanesco. Mai abans havia vist aquesta verdura:

broquil-romanescu-gran

La part que se suposa que és punxaguda té una estructura fractal, que vol dir que la seva estructura es repeteix fins a l’infinit.

6660260071_9867a3af0b_b

La nostra mestra ens va donar un tros i se suposava que el teníem que cuidar i veure com canviava. Al principi, si el mirava d’aprop, el meu tros tenia com taquetes negres:

img_7139

El meu trosset de bròquil el vaig posar a la nevera perquè així es mantindria millor que si el deixava fora a temperatura ambient. A més, també es manté humit dins de la bossa ja que es produeixen gotetes d’aigua.

img_7409img_7408

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *