Experiències del dia a dia by ARES

L’altre dia per la tarda després de classe vaig recordar aquell vídeo que vam fer sobre com es comporten les molècules de gas, líquid i sòlid de l’aigua. I vaig decidir fer un cop d’ull al blog i tornar a veure el vídeo.

Resulta que aquella mateixa tarda, el meu germà i els seus amic van trencar la tela de fora de la pilota mentre jugaven, deixant al descobert el material de dins. A més, es va deformar una mica. Al no tenir aquesta tela exercint pressió li va sortir un petit bony. Després de tot això, en arribar a casa per la nit, va deixar inconscientment la pilota al costat del radiador, i sobre les dues de la matinada un soroll bastant escandalós ens va despertar a tots. Resultà que la pilota havia esclatat!

I potser penseu: però… per quin motiu ens contes tot això ara? Doncs perquè he pensat que tot això pot estar relacionat amb la TEORIA CINÈTICOMOLECULAR  i el comportament de les molècules, ja que quan aportem calor a un gas les molècules es mouen a major velocitat i per tant, augmenta la pressió del recipient en el que està aquest gas. En aquest cas, la pilota va esclatar perquè no podia suportar la pressió que es va generar al seu interior.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *