EL FOIE GRAS

Bon dia, lectors d’aquest blog. Som la Mònica i la Laia de 4rt ESO B de l’àrea de Ciències Aplicades. Avui us parlarem sobre el foie gras, que pertany a la categoria d’ètica nutricional.

Quan ens referim al foie gras, parlem de l’atròfia del fetge d’una oca, ànec o ganso per sobrealimentació. Per aconseguir aquesta atròfia, el que fan és alimentar-los dues vegades al dia amb unes quantitats molt elevades. Reben els nutrients directament d’un tub de llautó pulit cap al seu fetge. Al final d’aquesta etapa, el fetge pesarà 600 grams i l’animal augmentarà 1’5kg. Aquest procediment acaba amb la seva mort. Llavors, amb aquesta informació, també podem realitzar una aportació al mapa conceptual.

Podem relacionar aquesta qüestió amb la vida quotidiana: al Nadal la gent acostuma a consumir foie gras, però realment desconeixen el procés al qual l’animal és sotmès. Les condicions de vida d’aquests ocells són nefastes, tot i que els productors del foie gras ho neguen completament.

Aquí us deixem una imatge per reflexionar:

I també, esmentarem un DOCUMENTAL molt interessant:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=V1j8wfVdt1U[/youtube]

Fins la propera!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *