Per què la roba estesa se seca quan la posem a l’estenedor?

Tots hem vist als nostres pares i mares com després de rentar la roba la posaven a l’estenedor i se secava al cap de unes hores. Per una altra banda, a l’escola ens han explicat que el punt d’ebullició de l’aigua és als 100°C. Llavors, com és possible que l’aigua desaparegui (marxi en forma de gas) sense arribar al punt d’ebullició?

Doncs bé, jo l’hi vaig preguntar a la professora i ella em va explicar el següent: Quan posem la roba a secar al Sol aquesta es veu exposada a temperatures majors a 0°C, i això fa que les partícules d’aigua es vagin movent i algunes tinguin prou energia per passar a fase gas i marxar. Llavors, poc a poc la roba es va secant.

ropa-que-se-seca-en-sun-39481964

1 thought on “Per què la roba estesa se seca quan la posem a l’estenedor?”

  1. Moltes gràcies Naia per compartir amb nosaltres les teves inquietuds! No tots estem preparats per qüestionar-nos el món en el que vivim. Aquest voler saber (competència cognitiva) t’enriqueix com a persona!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *