Dolça mentida

Teniem un neguit sobre el sucre per aixo vam fer una recerca.

Vam veure aliments que diuen que no tenen sucre i si en porten, tots els aliments porten molta quantitat de sucre.
Com per exemple les farinetes dels nens petits, (els nens petits no poden menjar gaire sucre ni sal). A les farinetes posa que tenen un 0% de sucre, pero si que en porta.
Com per exemple Nestle en té 31 grams de sucre.
A classe vam veure un video que tracta sobre l’adicció que porta el sucre.

Per comprovar-ho  van posar uns ratolins de laboratori, i els hi van posar aigua amb sucre en un lloc i en un altre cocaïna. Sobtadament els ratolins van anar cap a l’aigua amb sucre.

Es a dir que és més adictiu el sucre amb aigua que la cocaïna

 

AL LABORATORI:

El que vam fer al laboratori va ser:

Material:

-Pots de iogur de vidre

-Un bric de sucre de caña de la marca DIA i un altre de la marca AZUCARERA

-Una proveta

-Una balança

-Una cullera

-Aigua

Procediment:

En un dels pots vam posar uns 20 grams de sucre de la marca DIA. Seguidament vam abocar-hi 30 ml d’aigua i vam mesclar. Després vam separar l’aigua del sucre per veure de quin color va quedar al primer aclarat. Vam repetir fins a 3 aclarats, i vam poder veure com el sucre teòricament de caña va quedar gairebé blanc.

Després vam fer el mateix amb el sucre de la marca AZUCARERA. Vam fer el mateix procés però en aquest intent vam haver de fer fins a cuatre aclarats, ja que amb tres encara quedava massa fosc. Al fer el quart també va quedar gairebé blanc.

 

DIFERENCIA ENTRE SUCRE BLANC Y SUCRE MORENO:

El sucre blanc es un producte que se extreu de la canya de sucre y de la remolatxa que es fa un procès de purificació químic. Lo que molta gent no sap es que el sucre blanc no aporta valors nutricionals ja que te ”caloríes buides” també es el sucre que més cosumeixen les persones perque es un producte quotidià a la cuina.

En canvi, el sucre moreno s’obté per la cristalització del suc de la canya de sucre i no està ni processat ni refinat. El sucre moreno te color marró per la melassa. Hi ha tres tipus de sucre moreno: el mascabado, el fosc y el clar, el tamany del sucre es molt variable. A diferència del sucre blanc, el sucre moreno es mes sá perque es natural y te els nutrients que li falten al blanc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *