Sucre bru

Natalia Delpueyo, Roser Cervilla, Gabi Macarena, Moha HD

Redactat per: Moha HD i Roser Cervilla

Contextualització:

El primer dia vam veure un documental sobre els efectes que tenia el sucre en ratolins de laboratori. També, vam veure el procés de fabricació de sucre, i el següent dia vam tastar dos sucres brus, aquests eren menys dolços que el blanc.

Per últim vam tastar dos tipus de cereals diferents, un portava molt sucre, i equival a 22 grams per cada 100 grams de cereals i l’altre, 2,2 grams de sucre per cada 100 grams de cereals

Introducció:

Decantem dos sucres brus.

Objectius:    

Quin és el més refinat i quin es el natural.

Material:

Proveta

Aigua

2 sucres brus

6 pots de vidre de iogurt

2 culleres

Procediment:

Possem 30 litres d’aigua dins d’una proveta.

Pesem 20 grams de sucre en un pot de iogurt.

img-20161103-wa0010

Ho mesclem amb aigua i remenem, després decantem la mescla a un altre pot de iogurt.

img-20161103-wa0011

Posem un altre cop 30 litres d’aigua dins la proveta y la tornem a abocar en el pot de sucre.

Finalment, obtenim dos pots de iogurt, una amb la primera decantació i un altre amb la segona.

 

img-20161103-wa0013

I, fem el mateix procediment amb l’altre sucre.

Resultats:

Sucre diet: La primera decantació surt més fosca, i la segona menys fosca, es pot dir que es un sucre no refinat, perque els cristalls de sucre encara tenen color.

Sucre el granjero integral BIO ecològic: les dues decantacions, surten amb menys color. Encara que al fer les decantacions, surti menys negra que l’altra, els cristals de sucre encara conserven el color marró, i pertant es un sucre ecològic, sense refinar.

 

img-20161103-wa0013-1   img-20161103-wa0015

Conclusió: 

Pensavem que els sucres eren sucres naturals de canya, i realment ho són.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *