Grup format per Jeffrey, Milady i Isa.
El sucre es un aliment que fa molt més dolços tots els aliments que prenem però, quin és realment natural i quin es refinat? Això és el que volem esbrinar.
El sucre és un aliment que endolceix tots els aliments que prenem però prendre una quantitat alta sempre pot causar obesitat o una addicció al sucre. Encara que en el procés de la fabricació del sucre tot sembla normal, la quantitat de cullerades de sucre que porten tots els aliments que prenem no és normal. En realitat, al extreure tot el suc de la canya de sucre, es perden les fibres i proteïnes de la planta que són un 90%.
El sucre refinat no té proteïnes, ni vitamines, minerals, enzims, fibra o greixos. És a dir, no aporta cap benefici a l’alimentació humana.
Però, i el sucre natural? Hi ha una polèmica al voltant d’aquest sucre que és que, el que venen a les botigues és un sucre refinat tenyit amb la melassa que porta el sucre natural. Per a comprovar quin es natural i quin és refinat hem fet un experiment. Hem posat 20 grams de sucre natural integral de canya en un vas i uns altres vint de sucre natural en un altre vas. Quan el vam tastar no ens va agradar. Als dos vam posar 30ml d’aigua i vam remenar. Si al remenar i treure l’aigua, el gra de sucre es queda blanc, és una mescla de sucre blanc refinat i la melassa. El sucre que era natural es va quedar totalment blanc i el que era sucre natural integral de canya encara tenia unes fibres dins dels cristalls. Això vol dir que la majoria de sucre natural que comprem no ho són, però segurament hi haurà marques encara més cares que venen sucre natural de veritat.
També, ens hem adonat de que la quantitat de sucre que porten algunes farinetes, no és normal ja que en teoria els bebès no haurien de prendre ningún tipus de sucre. Això ho fan perquè saben que la farineta que porta més sucre és la que més agrada, ja que nosaltres mateixos ho hem comprovat i és cert.
Com a conclusió, podem dir que el sucre, natural o refinat, no és massa bo per a la nostra salut, i en excés, ens provocaria problemes greus en la nostra salut.
Aqui teniu algunes imatges del procés que hem realitzat: