Txaicovski

Txacovski

País: Rússia

Any i lloc de naixement:7 de maig de 1.840 Kamsko-Votkinsk, Rússia,

Any i lloc de defunció: 6 de novembre de 1.893 Sant Petersburg,

Biografia:

Taikovski va nàixer a Kamsko-Votkinsk, Rússia, una petita ciutat situada en els Urals. Era fill d’un pare enginyer de mines ucrainès i de la seua segona muller, Aleksandra Andreevna d’Assier. Entre els seus avantpassats també es poden trobar antecedents polonesos, cossacs i alemanys.Als cinc anys va començar a estudiar piano.

L’any 1850 va superar l’examen d’admissió a l’Escola de Jurisprudència de Sant Petersburg. en la qual va estudiar durant els següents nou anys i que suposava un destí, el de buròcrata, molt habitual entre els joves de la petita noblesa.

Una ex-alumna, de qui ell se’n recordava poc o gens, Antonina Ivanovna Miliukova, nascuda l’any 1849, li va escriure una carta amb una declaració d’amor. El lligam entre la realitat i l’art, entre la vida i l’ideal, va ser immediat per al músic, tant que tot i no estar massa convençut i contra el parer d’amics i parents va decidir-se per un matrimoni fulminant.

Vers 1880, la reputació de Txaikovski es va reforçar considerablement. En el termini d’un any rebia innombrables peticions d’arreu d’Europa i de Rússia, el que li va ajudar a vèncer la por escènica que havia arrossegat tota la vida, així com a enfortir la seua auto-seguretat

El 6 de novembre de 1893, nou dies després de l’estrena de la sisena Simfonia, “Patètica”, obra en la que el compositor s’havia despullat emocionalment, Txaikovski va morir de còlera després d’haver begut aigua del riu Neva sense esterilitzar

Obres:

El llac dels Cignes, Op. 20 (1875-76)

La bella dorment, Op. 66 (1888-89)

El trencanous, Op. 71 (1891-92)

Obertura 1812, op. 49 (1880)

Marxa Eslava, op. 31 (1876)

Francesca da Rimini, op. 32 (1876)

Instruments que tocava: Piano

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/vjO_q0zYnQs" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Comentari de l’audició: Es una cançó trista i lenta a vegades fort però al principi és tranquil·la i després va pujant a més rapida. Els dibuixos son de la pel·lícula La princesa cigne,la cançó és de Txaicivski”El llac dels cignes.

Treball realitzat per Aleix, Pau i Eddy.

2 thoughts on “Txaicovski

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà