Gershwin

gershwin

País: Estats Units

Any i lloc de naixement: Nova York 26 de setembre de 1898

Any i lloc de defunció: Nova York 11 de juliol del 1937

Biografia: El 1910 la família Gershowitz va adquirir un piano per a les lliçons musicals del seu germà menut però George, va començar a tocar-lo d’oïda i va demostrar un talent innat..

Va tenir diversos professors de piano fins que va ser presentat a Charles Hambitzer per Jack Miller. Hamblitzer va actuar com a mentor de Gershwin fins a la seua mort.

El seu primer treball com a pianista el va trobar en una companyia publicitària. El 1916 dóna a conèixer el ragtime “Rialto Ripples”, amb gran èxit, i el 1918 aconsegueix el seu primer hit nacional amb la cançó “Swanee”. També el 1916 va començar a treballar per a la companyia Aeolian Company and Standard Music Rolls a Nova York, gravant i component rolls de pianola. Va produir dotzenes si no centenars de rolls sota el seu nom vertader o amb pseudònims . També va gravar rolls de les seues composicions per a la companyia de l’inventor de la pianola,Welte-Migton a Nova York.

Gershwin va fer una breu estada a París on va compondre Un americà a París.

A principis de l’any 1937, Gershwin va començar a patir migranyes i una impressió recurrent d’estar olorant cautxú cremat: havia desenvolupat un tumor cerebral.

Va morir a Hollywood, on estava treballant en la música de Goldwyn Follies, l’11 de juliol de 1937, al quiròfan, mentre l’estaven operant del tumor cerebral.

Tenia només 38 anys. Va mantenir una relació amorosa durant 10 anys.

Després de la mort de Gershwin, Swift va arranjar algunes de les seues composicions i va col·laborar amb el seu germà Ira en diversos projectes. Gershwin va morir sense deixar testament, i tots els seus drets van ser heretats per sa mare. Està soterrat al cementeri de Westchester Hills Cemetery, a Hastings-on-Hudson, Nova York.

La música de Gershwin continua produint diners. Els drets d’autor de les seues obres expiren l’any 2007 a la Unió Europea i entre 2019 i 2027 als Estats Units d’Amèrica .

Obres:

El 1924, musical Lady Be Good , jazz “Fascinating Rhythm” i 1926 “The Man I Love.” Oh, Kay! ,Funny Face 1927 Strike Up the Band (1927 i 1930); Strike Up the Band (1927 i 1930); “I Got Rhythm” Of Thee I Sing (1931).

Instruments que tocava: Piano

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/9azR5V8efUc" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Comentari de l’audició: És alegre, ràpida, lenta i suau. Sobre tot és molt bonica. I és també relaxant, tranquil·la, molt aguda, sorprenent, divertida, surten molts instruments com:el piano, l’arpa ,violi, els platerets, violoncel, la trompeta.

El video es de disney de la pel·lícula fantasia 2.000.

Treball realitzat per Jennifer i Júlia.

One thought on “Gershwin

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà