Rossini

rossiniPaís: Italia

Any i lloc de naixement: Pesaro 29 de febrer de 1792

Any i lloc de defunció: Passy,13 de novembre de 1868

Biografia: Rossini va passar els anys d’infantesa amb la seua àvia. Va compondre la primera obra el 1808 amb el titol La cambiale di matrimonio.

Va ser principalment a Bolonya on va poder-se iniciar en la música. Amb a penes vint anys ja havia estrenat tres òperes i, només un any després, el nombre va ascendir-ne a 10. L’any següent, torna a gaudir d’un gran triomf a Venècia amb l’estrena de Tancredi, que marca un punt d’inflexió en la seua carrera: en efecte, Rossini abandona els llargs recitatius tradicionalment utilitzats en l’òpera seria en profit d’una declamació lírica.

Rossini, home de mil facetes, ha estat descrit pels seus biògrafs de mil maneres diferents: hipocondríac, colèric o víctima de profundes depressions, o tot plegat alegre, vividor, enamoradís i amant de les dones; sovint tatxat de peresós, però amb una producció musical que al capdavall es revela incomparable.

Rossini havia pres el costum de compondre al llit. Després d’escriure un Preludi per a piano, li va caure la partitura al terra, i en lloc de recollir-la va estimar-se més començar-ne una de nova.

Obres:

Tancredi

Guillem Tell

El Barber de Sevilla

Instruments que tocava: era cantant. Va ser contralt a l`Acadèmia Filharmònica

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/OpBh-SC11XA" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Comentari de l’audició: Comença forta i és alegre.

Instruments: trompa, violi, fagot, clarinet, tambor,trompeta, flautí,arpa

violoncel, bombo, plats, flauta travessera,viola.

És ràpida i és una orquestra.

Treball realitzat per Òscar i Eduard

3 thoughts on “Rossini

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà