Wagner

WagnerPaís: Alemanya

Any i lloc de naixement: 22 de maig de 1813 Leipzig, a Saxònia

Any i lloc de defunció: 13 de Febrer de 1883 Venècia

Biografia: Director musical alemany. Creador del drama musical i renovador del gènere operístic, Wagner va ampliar l’horitzó del teatre líric en establir les bases d’una òpera alemanya, en la qual l’acció dramàtica preval sobre el virtuosisme vocal.

Després de traslladar-se el 1828 a la Nicolaischule de Leipzig, va acabar la primera de les seves obres que s’ha conservat, Leubald und Adelaide, que, a fi de proveir-la de música, el va impulsar a estudiar la teoria de la composició.

La seva carrera professional va començar als 20 anys, com a director de cor a Würzburg. Des d’aquell moment Wagner va treballar en alguns teatres provincians, escassos de diners i amb un públic modest en les seves exigències.

El 1834 comença una llarguíssima sèrie de viatges per Europa dirigint concerts i òperes. El 24 de novembre de 1836, Wagner es casa amb l’actriu Minna Planer.

Wagner s’instal·la, a Dresden on hi visqué sis anys, exercint amb energia el càrrec de director d’orquestra del gran teatre.

El principal problema de Wagner era d’índole financera. però va aconseguir crear el festival de Bayreuth

Obres:

Tannhäuser (1845), Lohengrin (1850 Rienzi (1842), L’holandès errant (Der fliegende Holländer), (1843) Les noces (Die Hochzeit), Les fades (Die Feen) (1834 )

Parsifal (1882) La Valquíria (Die Walküre) (1870) Tristany i Isolda (Tristan und Isolde) (1865) Obertura de Tristany i Isolda

Els mestres cantaires de Nuremberg (1868)

La Tetralogia titulada L’Anell del Nibelung (Der Ring des Nibelungen) , estrenada l’any 1876

Instruments que tocava: Piano

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/7AlEvy0fJto" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Comentari de l’audició: Un poc ràpida, alegre i hi han molts instruments com per exemple:trompeta, violi, tuba i trombó. Es com si anessen a buscar un tresor, primer puja i després baixa la intensitat, sempre és el mateix.

És per a una pel·lícula de pirates, és molt misteriosa.

Trobem que és molt bonica i molt alegre.

Treball realitzat per Nourdine i Arantxa.

One thought on “Wagner

  1. arantxa i noureddine

    La canço de warger es molt coneguda i molt bonica.

    Es la caña!!!!!!!

    aran i nur

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà