Vivaldi

vivaldi

País: Itàlia

Any i lloc de naixement: 1.678 a Venècia.

Any i lloc de defunció: El 28 de juliol de 1.741 (amb 63 anys).A la ciutat de Viena.


Biografia: Va nàixer a Venècia, en aquell temps capital de la República de Venècia, un 4 de març de 1678. Aquell dia hi hagué un terratrèmol. Com que tenia la salut delicada, van haver de batejar-lo urgentment perquè estava en perill de mort. El seu pare Giovanni Battista Vivaldi, fou qui inicià Antonio en la carrera musical i qui més tard el va fer entrar a l’orquestra de la Cappella di San Marco. La seva mare es deia Camilla Galicchio, i va tenir 7 fills dels quals Antonio n’era el primogènit.

Vivaldi podia cobrar per les seves obres perquè era un compositor reconegut.

Cap el 1717 van oferir-li un altre càrrec de prestigi: ser mestre de capella a la cort del governador de Màntua, el príncep Felip de Hessen-Darmstadt. I l’any 1722, la fama de Vivaldi, especialment com a compositor d’un nou estil d’òpera, el va portar a Roma convidat pel Papa Benet XIII.

La influència que va tenir en el panorama musical del Barroc és d’una gran transcendència. Consolidà el concert per a solista, forma musical que encara avui en dia és vigent. El seu estil és brillant, amb una gran força rítmica, contrastos sonors molt clars i harmonies simples però suggestives. Va ser un model molt imitat pels seus contemporanis i, entre tots, destaca amb llum pròpia el nom de J. S. Bach.

Obres:

El cimento del l’armonia és del l’invenzione, 12 concerts per a violí, op. 8 (1725).

Les Quatre Estacions.

A més a més va fer moltes obres instrumentals, òperes i música de cambra.

Instruments que tocava: Violoncell i violí

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/iSw7CcAXPWk" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Comentari de l’audició: L’audició és sobre la primavera. La primavera és molt bonica. Surten instruments com: Contrabaixos, violoncels, violes, violins primers i violins segons, oboès, flautes…. La primavera és agradable amb el Sol i esta cançó també.

Treball realitzat per Eva, Darcy i Laia.

2 thoughts on “Vivaldi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà