Beethoven

beethoveenPaís: Alemanya

Any i lloc de naixement: 16 de desembre de 1770 a Bonn

Any i lloc de defunció: 26 de març de 1827 a Viena

Biografia: Va néixer a Bonn al sí d’una família humil d’origen flamenc. El seu mateix nom indica la procedència dels seus avantpassats. La partícula van no és signe de noblesa i Beethoven, en alemany, vol dir “remolatxa”, element que indica que procedia dels antics camperols de Flandes.

Era el segon fill de Johan van Beethoven, originari de Mechelen als Països Baixos austríacs i de Magdalena Keverich. El seu pare era pianista, violinista i cantant a la capella del príncep-arquebisbe Clemens. La seva mare era filla d’un inspector de les cuines del príncep.

L’avi de Beethoven, Ludwig, era un violinista virtuós, que es converteix de molt jove, en director dels cors de l’església de Sant Pere

El 26 de març de 1778, quan tenia 7 anys, Beethoven va realitzar la primera actuació en públic a Colònia . El seu pare va afirmar que l’edat de Ludwig era de 6 anys, perquè així la seva actuació semblés més prodigiosa. Per això, sempre es va creure que Beethoven era més jove del que era en realitat.

El seu pare no guanya suficient amb la seva ocupació a la cort, i la infantesa de Ludwig transcorre en una atmosfera bohèmia i sòrdida,

El 1782, quan comptava amb 11 anys d’edat, Beethoven va publicar la primera composició titulada 9 Variacions sobre una Marxa d’Erns Christoph Dressler.

Beethoven troba una via d’escapatòria de la pressió familiar quan la primavera de 1787, amb 17 anys, sota el patrocini del príncep elector i del comte Ferdinand Waldstein, viatja a Viena per conèixer Mozart. L’atzar va disposar que la trobada entre aquests dos grans esperits es produís en un mal moment. El jove Mozart acabava de perdre el pare i vivia una crisi de malenconia.

Beethoven va passar els últims anys de la seva vida gairebé totalment aïllat per la sordesa, relacionant-se només amb alguns dels seus amics a través dels “quaderns de conversa”, que li van servir com a mitjà de comunicació.

I estava sord i ho sentia amb un corn de bou.

Obres:

9 simfonies

5 concerts per a piano

1 concert per a violí

1 triple concert per a violí, violoncel i piano

32 sonates per a piano

16 quartets de corda

La Missa Solemnis

L’òpera Fidelio

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/_4IRMYuE1hI" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Comentari de l’audició: Al començament de l’obra és molt forta. És una obra molt famosa, sonen molts instruments, és una orquestra, sonen aquests instruments: el violí,la viola, el violoncel , el contrabaix ,el clarinet, l’oboè,la flauta travessera i el fagot.

Hi ha moments de la música que són lents i/o ràpids.

Treball realitat per Miquel i Yassin.

2 thoughts on “Beethoven

  1. juan i alba

    Es una canço molt bonica, molt coneguda i un poquet llarga. Mos agradat molt a natros 2 😛

  2. Braian i Pep

    Ole, vos a tocat a Beethoven i com te cançons boniques… toma la quinta sinfonia.Es una canço perfecta, molt bonica i aguda.
    A natros mos sona de moltes pel·licules.
    🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà