Verdi

verdi

País:Italia


Any i lloc de naixement: 1813 Roncole (Itàlia)

Any i lloc de defunció: 1901 Milà (Itàlia)

Biografia: Els seus pares Carlo i Luigia eren pobres. A l`any 1824 es va traslladar a Busseto. Va compondre òpera durant tota la seva vida. Verdi va enviar a el seu fill a que estudiés a una casa parroquial.

Amb la mort de Ferdinando Provesi, Verdi torna a Busseto, on hi va romandre durant tres anys, de 1836 a 1839.

Tot just obtingut el càrrec de director, es va casar amb Margherita i va formar una llar, en la qual al cap d’un any va néixer Virgínia, seguida al poc temps per un segon fill, Icilio. Després de dimitir a Busseto, va tornar el febrer de 1839, recolzat una vegada més per la generositat financera del sogre.

Una nit d’hivern, es va trobar casualment amb Merelli, que es dirigia al teatre. Queien grans flocs de neu i ell el va acompanyar al camerino de La Scala. Mentre anaven caminant li va explicar que estava preocupat per la nova òpera que havia d’oferir i que havia encarregat a Nicolai, però aquest no estava content amb el llibret.

Obres:

Nabucco

Falstaff

Rigoletto

Il trovatore

Otello

La Traviata

Aïda

Instruments que tocava: el serpentó

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/AssDQbaIP_I" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Comentari de l’audició: comença ràpida i forta després va començant a anar més fluix i després més fort…

Ens ha agradat molt, no és molt tranquil·la. La interpreta una orquestra.

Surten trompetes, timbals, pianos i violins.

Treball realitzat per Aina i Majda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà