Haydn

haydnPaís: Àustria


Any i lloc de naixement : 31 de març de 1732 a Rohrau, Baixa Àustria

Any i lloc de defunció: 31 de maig de 1809 (amb 77 anys) a Viena

Biografia: Joseph Haydn va néixer el 1732 en el sí d’una família modesta. El seu pare, Mathias, era constructor de carros i músic aficionat. La seva mare, Anna Maria Koller, era cuinera a la casa del comte Harrach, senyor de Rohrau. Era el segon dels dotze fills que va tenir la parella, només sis dels quals van arribar a adults.

Als sis anys es va introduir en l’aprenentatge de la música de la mà del seu oncle, Johann Mathias Franck, mestre d’escola i mestre de cor a Hainburg, el qual s’havia compromès a formar-lo.

Un cop fora de la capella de la catedral, van començar uns anys de vida difícil per a Haydn, fins i tot de pobresa, a Viena, tocant música ocasionalment en els balls i en els enterraments.

Al començament del segle XIX, a mesura que es desenvolupa el romanticisme, la seva obra i la seva memòria estan una mica oblidades. Haydn és percebut com un compositor superat, com un precursor de Mozart i de Beethoven.

Obres:

És autor de 104 simfonies, el mateix nombre de quartets i multitud d’obertures, concerts, sonates i trios, així com de diverses òperes, misses i oratoris.

Destaquen les obres; Les Quatre Estacions i La Creació

Són molt importants els últims quartets i les simfonies que va escriure a Londres,que ja anuncien ja l’estil del primer Beethoven, que va ser deixeble seu i on va exercir una gran influència.

Instruments que tocava: Tocava el voli.

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/8dUZfBTbI0k" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Comentari de l’audició: La cançó és llarga, el seu instrument principal és la trompeta també hi ha el violi. Quan la sents tens ganes de dormir. La cançó és aguda, ràpida i bonica

La trompeta quan sona és molt alegre, i quan toca el violi es tranquil·litza el teu cos, i a la cançó no es senten veus de dones, homes ni infants.

Treball realitzat per Mireia, Khadija i Wissal.

2 thoughts on “Haydn

 1. Marilena

  La cançó és una mica molt llarga. L’he sentit moltes vegades i a molts puestos. ÉS MOLT BONICA.

 2. Joel , brandon i laura

  LA CANÇÓ ÉS MOLT BONICA !!!

  ÉS MOLT RÀPIDA !!!

  ÉS UNA CANÇÓ LLARGA , PERÒ VAL LA PENA !!!

  ENS ENCANTA LA COMBINACIÓ ENTRE TROMPETA I VIOLI !!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà