EL RIU TORDERA

El divendres passat vam anar els de 3r i 4t d’excursió al riu Tordera amb la professora de socials i els profes de la nostra classe. Vam agafar coses del  riu com insectes, pedres o mostres d’aigua. Això en el curs alt. Després vam anar directament  al curs baix, on l’ aigua parava al mar…

tordera-maig-2008-024.jpg

LA GEOMETRIA DE LA CLASSE

Hem buscat objectes i coses de la classe que tinguin formes geomètriques. Els regles són triangles, la bola del món una esfera, el mirall fa simetries, les tisores fan angles,… Hem fet fotos de cada cosa i les hem enganxat en un mural.  

experiments-amb-imans-008.jpg

EL POBRE BURRO

Escolta el poema que hem fet aquesta setmana!!

pobreburro.mp3

burro1.JPG

Aquesta setmana hem fet el poema del “Pobre burro”. Primer hem fet el dibuixos i els hem pintat. Cada dibuix era una part del poema. Jo he fet l’autora, que es diu Gloria Fuertes. L’he dibuixat veient una foto seva. Quan ja l’hem estudiat l’hem escrit sense mirar en un paper. Ho hem fet per tenir més bona memòria.

Luís Enrique

ELS TAMAGOTXIS

Hem fet uns tamagotxis vegetals: els pèsols .Us ho explicarem: poses el pèsol a un got de plàstic, el tapes amb una mica de cotó a sobre i  hi poses aigua (no gaire). T’ esperes uns quants dies i després surt la tija. En diem Tamagotxis perquè nosaltres el cuidem cada dia.

Sergi

imagen-028.jpg

LA LLISTA DE PUNTS

El cicle mitja ha fet una mena de llista que no es com les altres llistes. Cada nen té quinze punts. Si es porta malament, fa alguna malifeta, s’oblida de portar els deures i/o objectes personals li treuen un punt. Els punts es treuen depenent de si la cosa és greu o no és greu. S’assembla al carnet de conduir.

Dani

RAP

Un dia de la setmana passada vam acabar de fer un rap sobre una paraula amb la lletra ema. Ho vam fer per participar a l’activitat “Fora-muralles” del raval. Vam escollir la paraula MEDICINA.  Ens va tocar a cada escola una lletra.  Ens va agradar molt fer-ho, la musica era bonica. L’hem fet els nens i  nenes  del grup b de catala. El vam fer cantant  amb una altra musica a sota.

Escolta-ho!!!

rapmedicina1.mp3

 gos21.jpg

LA PEDRERA

pedrera.jpg  Ahir dimarts vam  anar a la Pedrera . Vam veure  unes  escales en  forma  de la closca d’ un  cargol,  també les onades a la  barana que  simbolitzaven les onades del mar, etc… perquè Gaudí s´inspirava en la  naturalesa. Vam  veure  les habitacions dels nens , també  vam veure les  habitacions  dels homes, dones, cuines, lavabos, el menjador, la sala i una habitació dels objectes. Vam fer un taller que es deia  “EL DIA A DIA DE LA VALENTINA”. Vam  anar a les golfes i al terrat. A la planta  principal de la Pedrera hi vivien  uns senyors que es deien Milà  i li van dir a l’Antoni Gaudí:

—Per què no ens fas una casa?

Però a la senyora Milà no li va agradar aquesta casa…

A vosaltres us agrada?


MALES HERBES

Ahir, dia 6/2/2008, vam treure unes males herbes del balcó de la classe. Eren unes plantes molt altes, de color marró fluix i unes taques de marró fort, que semblen cactus i tenen emboltades a la fulla i a la tija unes boletes. En Mohamed i en Soulaymane han començat a netejar tots els testos.

herbes.jpg

EL CARNESTOLTES

Ahir vam pintar i retallar els animals de les disfresses de carnestoltes: els cavallets de mar ,els pops, les tortugues , les sardines ,les estrelles de mar ,etc… Aviat us ensenyarem el resultat!