Amb ulls de nen!

Bona tarda,

La meva reflexió, parteix de la mirada dels nostres infants i com veuen el nostre món…

Els nostres infants tenen molta curiositat per investigar, descobrir i experimentar amb tot el què els envolta, en el seu entorn més proper. Gràcies a les noves tecnologies i als recursos digitals, els podem facilitar eines per percebre i interpretar el nostre món, aquestes eines poden ser la càmera fotogràfica digital, la càmera d’una tauleta o la càmera d’un mòbil.

Segurament els nostres infants observen i descobreixen a través d’aquestes càmeres, aspectes que nosaltres, els adults no veiem. Aquesta eina ja és prou motivadora per l’infant perquè tingui ganes de fer-la servir, nosaltres els mestres aprofitarem aquesta motivació per fer un treball més educatiu i conceptual quan ens interessi.

Durant tot el procés de fer-ne ús de les càmeres, l’infant està fent aprenentatges globalitzats. Des de el moment què observa la càmera, aprèn a manegar-la, posa la seva mirada a l’objectiu, observa el món que l’envolta, polsa el botó i fa la fotografia. Tot aquest procés és un aprenentatge significatiu per l’alumne.

Quan ja tenim les fotografies fetes pels infants, les podem treballar de manera globalitzada a totes les àrees: de descoberta d’un mateix i dels altres, de comunicació i llenguatges i de descoberta de l’entorn. A continuació, pensarem què vull treballar amb aquestes imatges i com ho vull treballar, pensant diferents tipus d’activitats d’ensenyament-aprenentatge.

Moltes gràcies,

Lidia M.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *