SUPERnúmeros

Números, números i més números. Estem envoltats d’aquests signes gràfics, formen part del nostre entorn. Els veiem al carrer, a l’escola, a la televisió,…

Aquí us oferim una presentació, on podeu veure uns exemples:

[slideshare id=90341&doc=nombres-12555&w=425]

Els fem servir per comptar, ordenar, comprar, mesurar,… però us heu preguntat alguna vegada, si tots els números tenen la mateixa importància? Hi ha uns que són més “famosos” que d’altres?

Al CEIP Ferran Agulló de Molins de Rei, els/les alumnes de primària ens encarregarem d’esbrinar-ho.

Per participar en aquest projecte, al que anomenem “SUPERNÚMEROS”, cal que segueixis les instruccions que t’apuntem a continuació::

Si creus que has tronat un supernúmero,

  • Clica a la icona d’accés que es troba a la columna dreta del bloc i deixa-hi un comentari.
  • snumerop

  • Al comentari has de posar el número i escriure breument perquè consideres que és un supernúmero.
  • Si ets el primer en trobar un supernúmero, el teu comentari sortirà publicat i després d’uns dies es generarà una petita ressenya on es parlarà del supernúmero que has descobert.
  • Els comentaris que continguin un supernúmero repetit no sortiran publicats.
  • Si no tens Internet o correu electrònic, també pots participar en la recerca de supernúmeros emplenant la butlleta que la coordinadora d’informàtica et facilitarà.

Participa en aquesta cursa i troba tots els supernúmeros que tens al voltant!

Aquí teniu uns exemples, per anar fent boca:

super

120 velocitat màxima

velocitat1Aquest senyal marca la prohibició de circular a més de 120 kilòmetres per hora, als turismes i motocicletes, a les autovies i autopistes.Els turismes o motocicletes només podran rebassar aquesta velocitat, en 20 kilòmetres hora, quan avancin a d’altres vehicles que circulin a velocitat inferior.

Ara bé, tot conductor està obligat a respectar els límits de velocitat establert i a tenir en compte, a més a més, les seves pròpies condicions físiques, les característiques i l’estat de la via, del vehicle i la seva càrrega, les condicions meteorològiques, ambientals i de circulació, i, en general, quantes circumstàncies concorrin en cada moment, a fi d’adequar la velocitat del seu vehicle a les mateixes, de forma que sempre el pugui aturar dintre dels límits del seu camp de visió i davant qualsevol obstacle que es pugui presentar.