Divendres 4 d’abril uns quants alumnes de 5è van anar a l’hort a collir pèsols. Tots havien d’agafar 7 o 8 baines de pèsols.
Vam fer un sorteig per veure qui se’ls emportava per fer una activitat amb els pèsols. L’activitat consistia en pesar-los, cuinar-los i menjar-se’ls.
Hi havia 300 grams de pèsols i jo li vaig afegir 45 grams més.
S’havia de fer una recepta. Aquí la teniu.
Pèsols a la Navarra
Ingredients
750 gr de pèsols sense la baina
100 gr de bacó
1 ceba
40 ml d´oli d’oliva
100 ml de vi blanc
3 ous
1 cullera de vinagre
Sal.
Elaboració
Primer rentem els pèsols i després els blanquegem.
Posar els pèsols en aigua bullint durant 10 minuts. Després passar-los per aigua freda durant 10 segons.
Després tallar el bacó i la ceba.Posar a bullir l’ou dur.
Mesclar els pèsols amb el bacó i la ceba, posar el vi blanc, després
d’una estona posar el vinagre i els ous durs i deixar-ho a foc lent .
Finalment agafar un plat i a menjar. Que aprofiti!
Text i fotografies: Joan Moragues
Edició: Mario Calderon i Xavier Munné