Les pesoleres de l’escola

Divendres 4 d’abril uns quants alumnes de 5è van anar a l’hort a collir pèsols. Tots havien d’agafar 7 o 8 baines de pèsols.
Vam fer un sorteig per veure qui se’ls emportava per fer una activitat amb els pèsols. L’activitat consistia en pesar-los, cuinar-los i menjar-se’ls.
Hi havia 300 grams de pèsols i jo li vaig afegir 45 grams més.
S’havia de fer una recepta. Aquí la teniu.

Pèsols a la Navarra

Ingredients

750 gr  de pèsols sense la baina
100 gr de bacó
1 ceba
40 ml d´oli d’oliva
100 ml de vi blanc
3 ous
1 cullera de vinagre
Sal.

Elaboració

Primer rentem els pèsols i després els blanquegem.

Posar els pèsols en aigua bullint durant 10 minuts. Després passar-los per aigua freda durant 10 segons.

Després tallar el bacó i la ceba.Posar a bullir l’ou dur.

Mesclar els pèsols amb el bacó i la ceba, posar el vi blanc, després

d’una estona posar el vinagre i els ous durs i deixar-ho a foc lent .

Finalment agafar un plat i a menjar. Que aprofiti!


Text i fotografies: Joan Moragues

Edició: Mario Calderon i Xavier Munné

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *