Cinquè (curs 18-19)

MERCAT DE LES COOPERATIVES

Finalment va arribar el dia del mercat. Per grups van fer producció, difusió i venda. Les cooperatives Pibart (5è A) i Pica-cincs (5è B) vam aconseguir vendre la major part del que havíem produït. Un 10% dels diners que hem guanyat els hem donat a la Fundació de Sant Joan de Déu.

CANTÀNIA 2019

Moltes de les famílies de 5è van poder gaudir d’aquest fantàstic espectacle a l’Aditori. Han estat mesos de feina que acaben amb el concert A de Brossa. Per si algú no hi va poder anar, aquí en teniu un petit fragment:

ESCAPE ROOM

El/la tutor/a de 5è han preparat un escape room per a tots els alumnes de cicle superior.  Durant la setmana cultural nens i mestres hem gaudit d’aquesta fantàstica activitat. La temàtica ha estat referent al barri de Nova Lloreda.

COMENCEM LA PRODUCCIÓ

Ja hem començat a produir els productes que hem escollit a partir dels prototips que els nens i nenes havien presentat.

ACTE ZORRILLA (COOPERATIVES)

Les nostres cooperatives de 5è (Pibart i Pica-cincs) han anat a compartir les seves experiències amb la resta de cooperatives que participen al programa d’emprenedoria de Badalona. També han sol·licitat un espai per poder ficar la seva paradeta en el mercat d’Encants de Montigalà.

PROTOTIPS

Hem creat i dissenyat els nostres prototips i els hem presentat davant dels nostres socis i sòcies per votar els que més ens agradin. Si voleu veure amb més detall els passos que anem fent amb la Cooperativa. Cliqueu AQUÍ

CONCERT DE NADAL A L’ESCOLA

Els alumnes de 5è han fet el concert de nadal a l’escola, acompanyats per la visita de les famílies. Esperem us agradi. BON NADAL!!

IMPRESSIÓ DIGITAL

Els alumnes de 5è han fet una visita al BDN LAB, laboratori d’impressió en 3D!!Han pogut veure el funcionament de la impressora 3D i han fet el seu propi disseny!

Projecte Cultura emprenedora a l’escola

Els nens i nenes de 5è participen al projecte de la Diputació, anomenat CuEmE. Es tracta de crear i gestionar una cooperativa, amb el suport de l’administració i altres agents socials. Amb una metodologia globalitzada han de crear documents oficials, demanar permisos, fer estudis de mercat, decidir el repartiment dels beneficis, etc. Els productes que decideixin fer, els vendran ells mateixos al mercat de Montigalà. La cooperativa es gestiona de manera democràtica i participativa, però cal tenir una junta directiva que elegeix l’assemblea. De moment, han constituït les dues cooperatives, Pibart (5è A) i Pica-cincs (5è B), han escollit les juntes directives i han realitzat un taller sobre la creació d’empreses cooperatives.