6è (curs 16-17)

PARTIT ALUMNES DE 6è – PROFES
Aquest és un últim homenatge a totes i tots els alumnes de 6è per la vostra participació al partit de futbol. Continueu tan macos i FINS AVIAT!!!

3ª SORTIDA AL LABORATORI DE L’INSTITUT
El dia 31 de maig vam realitzar la tercera i última sortida al laboratori de l’institut Pau Casals.
Hem aprés a diferenciar entre massa i pes; en quines unitats es mesuren cadascuna i quines forces intervenen. (Arquimedes)
També hem conegut altres instruments com ara el dinamòmetre i quina és la seva funció i com es fa servir tot mesurant el pes d’unes peses tant en l’aire com dins d’un líquid i així comprovar perquè pesem menys a l’aigua del mar.

CANAL OLÍMPIC 6è.
El passat 30 de maig, els alumnes de 6è vam realitzar una sortida lúdica al Canal Olímpic de Castelldefels.
Vam realitzar dues activitats: barca de rems en grups de 4 o 5 persones i caiac individual. Va ser una jornada molt divertida i on tots vam gaudir de valent.

SORTIDA A LA COLÒNIA GÜELL

El passat dia 24 de maig els alumnes de sisè vam anar a la Colònia Güell, situada al terme municipal de Santa Coloma de Cervelló. És una colònia fundada en l’època de la revolució industrial a Catalunya (1890) i va estar activa fins l’any 1973.

Vam visitar la Cripta, coneixent part de la seva història; com eren les cases dels treballadors, on estava l’escola i com s’organitzava. Com funcionava la colònia i fins i tot un avi del poble i antic treballador de la colònia ens va explicar part de la seva experiència viscuda des de nen.

Ha estat un sortida prou enriquidora, ja que ens ha ajudat a saber una mica més de la nostra història recent.

CONCERT DE PRIMAVERA AL PAU CASALS

El passat dia 16 de maig, els alumnes de sisè de l’escola Pau Picasso, juntament amb altres alumnes de sisè de les escoles Joan Miró i Miguel Hernández i alumnes de 3r i 4t d’ESO de l’institut Pau Casals, vam celebrar el concert de primavera com cada any. Es van interpretar uns temes i es van entregar els premis de fotografia, on el nostre alumne Reuben (6è B) va guanyar el segon premi.

COLÒNIES DE 6è A “MAS BANYERES”

Els passats dies 5-6-7 d’abril els alumnes de sisè van fer les seves colònies a la casa de MAS BANYERES. Tothom s’ho va passar d’allò més bé i ningú va parar de riure, cantar i fer un munt d’activitats divertides i engrescadores. Els monitors eren uns xicots genials i tot va anar perfectament.

No podeu deixar de mirar aquest vídeo que tan bons records portarà a totes i tots!!!

 

BICICLETADA DE 6è

Les i els alumnes de 6è de la nostra escola vam fer una sortida molt maca amb bicicleta el passat dia 7 de març. La guàrdia urbana ens va acompanyar des de l’escola fins a la platja, després vam veure el port de Badalona, la immensa central tèrmica de Sant Adrià del Besós i finalment vam recórrer tota la ribera del riu Besós fins a Montcada. Ja de tornada vam dinar i jugar al Parc de Can Zam a Santa Coloma i vam arribar esgotats a l’escola.

Ha estat un dia meravellós !!!

[youtube width=”853″ height=”480″]https://youtu.be/OrM5vNjLj1w[/youtube]

 

2a SORTIDA .LABORATORI  A L’INSTITUT

El dia 1 de febrer, els alumnes de 6è de l’escola Pau Picasso, hem anat a l’ institut Pau Casals per tal de realitzar la segona pràctica de laboratori. La pràctica consistia en saber què és un àtom, com són les molècules i observar l’electròlisi de l’aigua.

Hem aprés que tota la matèria està formada per àtoms i que tots són diferents. Que la combinació de diferents elements formen molècules i que per separar-les podem fer servir l’electròlisi. L’electròlisi serveix per separar dos components d’una molècula mitjançant electricitat.

Ha estat força interessant. Ara a esperar la tercera sortida!!

[youtube width=”853″ height=”480″]https://youtu.be/lXUoDOuHx9c[/youtube]

 

Els alumnes de 6è A us feliciten el Nadal amb un “Maniqui Challenge”. I també els de 6è B.

Els i les alumnes de sisè A i B us volem felicitar les festes de Nadal una mica congelats. Hem elaborat aquests Maniquins challenge i us animem a fer els vostres propis. Bon Nadallllllllll!!!!!

[youtube width=”853″ height=”480″]https://youtu.be/PPaSPFXgJsw[/youtube]

 

CONCERTS DE NADAL DE 6è

Aquí teniu els concerts de Nadal que ens van oferir els dos grups de 6è.

[youtube width=”853″ height=”480″]https://youtu.be/j7AQnbioM9o[/youtube]

[youtube width=”853″ height=”480″]https://youtu.be/nXtvPBKilns[/youtube]

 

Els alumnes de 6è A hem començat a treballar a l’hort.

Primerament hem hagut de netejar de males herbes i pedres el lloc on farem els cavallons. Per tal que surtin rectes hem marcat amb dues estaques i un cordill el lloc on els farem. Desprès amb una aixada anaven aixecant el terra i fent la muntanyeta del cavalló.

Un cop fets hem triat les llavors que plantarem: pèsols, faves i cigrons. Havien d’anar fent petits forats amb el dit a la part de dalt del cavalló i separats amb un pam de distància per tal que puguin créixer bé, i tot seguit tapar-los amb una mica de la mateixa sorra.

Ara només queda anar regant i esperar a que creixi i ens doni els primers resultats. Quina emoció!!

[youtube width=”853″ height=”480″]https://youtu.be/yEMPpgFafFk[/youtube]

 

AULA DE CIÈNCIES DE 6è

Els alumnes de 6è no paren d’experimentar i posar en pràctica el mètode científic. Aquí podeu veure algunes de les pràctiques que estan fent a la nova aula de ciències o laboratori. La veritat, és INTERESSANTÍSSIM !!!

 

LABORATORI A L’INSTITUT

El dia 2 de novembre, els alumnes de 6è de l’escola Pau Picasso hem anat a l’ institut Pau Casals per tal de realitzar una pràctica de laboratori dirigida per alumnes de segon d’ESO i primer de Batxillerat.
La pràctica consistia en saber què és la densitat, la massa i el volum a partir d’experiments amb diferents materials i aigua.
Hem observat que encara que hi hagi diferents mides la massa del cos (el pes) pot ser igual i a l’inversa, és a dir, mateixes mides i masses diferents. Hem vist que a l’introduir un cos dins l’aigua, el nivell de l’aigua puja i que això és el volum del cos introduït. També hem esbrinat, fent uns càlculs quins materials eren aquests segons la seva densitat i com alguns líquids per molt que els barregem, continuen separats degut a las seva densitat.
Ha estat una experiència divertida, enriquidora i que volem repetir.
L’acollida per part dels alumnes i mestres de l’institut ha estat genial i tots s’han entès de seguida.