5a Sessió del Seminari TAC de l’Alt Maresme

La darrera sessió del seminari TAC de l’Alt Maresme es divideix en tres blocs:

En el primer bloc, s’informa sobre la nova política de caducitat de contrassenyes i quins són els passos a seguir. També es recorda que dimecres 29 hi haurà la jornada de migració de Moodle a Sant Andreu de Llavaneres.

En el segon bloc, parlem i presentem el web Aprendre i Ensenyar en Entorns Digitals com a font d’informacions i recursos relacionats amb els entorns digitals. Ens repartim en grups per tractar diferents aspectes del web: Disseny Universal de l’Aprenentatge, Les metodologies, El PLE i el portafolis, Web 2.0 i Maquinari, infraestructura i dispositius. S’obre un debat sobre com incorporar en els centres aquests plantejaments i es destaca la importància d’introduir algunes de les metodologies de web 2.0 amb el claustre abans d’implementar-ho amb l’alumnat sense perdre de vista que primer és la pedagogia i després la tecnologia, ja que aquesta ha d’utilitzar-se per a afavorir un canvi metodològic a les aules.

En el tercer bloc, es treballen diferents aplicacions per escriure amb el dit a la tauleta mòbil [Papirus (Android),FreeNote (Android), Pensupremacy (Android, pagament),Penultimate (iPad)]. Com enregistrar en vídeo l’escriptori amb Screencast-o-matic (Windows i Mac) i RecordMyDesktop (Ubuntu). També es dóna a conéixer una aplicació per a utilitzar la PDI des de la tablet (Splashtop) i es proporcionen resum d’ofimàtica bàsica per aquells membres dels claustres que ho necessitin.

En finalitzar la sessió, s’acorda que es donarà a conèixer el lloc web “Aprendre i Ensenyar en Entorns Digitals” al centre i es recolliran les impressions dels claustres en el moodle del seminari.


Aquest article s'ha publicat dins de Seminaris TAC, TAC/TIC i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.