En aquest apartat es tracta l’origen etimològic de les orientacions sexuals i les identitats de gènere més conegudes.

Per a veure una definició de les paraules, feu clic aquí.

Asexualitat: la paraula conté el prefix grec a- que vol dir “sense”; -sexual-, del llatí sexualis, que a la seva vegada prové de sexus; i -itat, que és del terme llatí –itatetem-itas.

Bisexualitat: bi- prové del llatí bis-, que vol dir “dos”; -sexual-, del llatí sexualis, que a la seva vegada prové de sexus; i -itat, que és del terme llatí -itatetem i -itas.

Demisexualitat: prové del la paraula llatina dimidium “a mitges”; -sexual-, del llatí sexualis, que a la seva vegada prové de sexus; i -itat, que és del terme llatí –itatetem-itas.

Heterosexualitat: el terme hetero- prové de la paraula grega antiga ἓτερος [héteros], que vol dir “una altra part” o “un altre”; -sexual-, del llatí sexualis, que a la seva vegada prové de sexus; i -itat, que és del terme llatí -itatetem i -itas.

Homosexualitat: el terme  prové del grec antic ὁμός  (igual); -sexual-, del llatí sexualis, que a la seva vegada prové de sexus; i -itat, que és del terme llatí -itatetem i -itas.

Pansexualitat: està composta pel prefix grec pan πάν  que vol dir “tots, totes”; -sexual-, del llatí sexualis, que a la seva vegada prové de sexus; i -itat, que és del terme llatí –itatetem-itas.

Agènere: vé del prefix grec a- que vol dir “sense” i de la paraula latina genus, generis que vol dir “estirp”, “linatge”, “naixement”, “classe”.

Bigènere: prové de la paraula llatina bis  que vol dir “dos” i del llatí genus, generis que vol dir “estirp”, “linatge”, “naixement”, “classe”.

Cisgènere: prové del prefix llatí cis– que vol dir “d’aquest costat”, és l’antònim del prefix trans-, que vol dir “de l’altre costat”; la paraula gènere vé del llatí genus, generis que vol dir “estirp”, “linatge”, “naixement”, “classe”.

Intersexualitat: del prefix llatí inter- (al mig); sexual-, del llatí sexualis, que a la seva vegada prové de sexus; i -itat, que és del terme llatí –itatetem i -itas.

Transfòbia:  vé del prefix llatí trans-, que vol dir “de l’altre costat”; -fòbia, per altra banda, ve del grec  φόβος (phóbos), que vol dir “por”.

Transgènere: vé del prefix llatí trans-, que vol dir “de l’altre costat”; la paraula gènere vé del llatí genus, generis que vol dir “estirp”, “linatge”, “naixement”, “classe”.

Transsexualitat: vé del prefix llatí trans-, que vol dir “de l’altre costat”; sexual-, del llatí sexualis, que a la seva vegada prové de sexus; i -itat, que és del terme llatí –itatetem i -itas.

Transvestisme: té el seu origen en el prefix llatí trans-, que vol dir “de l’altre costat” i la paraula llatina vestio, que vol dir “jo vesteixo”.