L’escola Matagalls, de Santa Maria de Palautordera, ha estat la guanyadora del I Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica, organitzat per la Generalitat de Catalunya i l’Associació Vida Sana.
L’escola ha presentat el projecte “La terra ens nodreix: som el que experimentem, plantem i mengem”. Aquesta iniciativa inclou la compra i producció pròpia de llavors ecològiques, el treball del compost, el conreu segons les tècniques ecològiques, la cura del material i l’aprofundiment curricular a partir de l’estudi de la terra, plantes i fruits. Els productes de l’hort s’incorporen al menjador escolar.
Per accedir a l’article complert de la Generalitat cliqueu aquí
Us enllacem la notícia que va sortir a l’infoK on l’Escola Matagalls explica el seu hort:
En la nostra escola,treballem l’hort amb els avis pagesos, mestres i alumnes creant vincles i interrelacions generacionals bàsiques en el creixement i maduració de l’infant i que uns dels seus objectius finals,entre molts d’altres, són la cuina i menjador escolar, el treball de valors, les competències bàsiques, el treball cooperatiu, el pensament crític…. Es per això que entenem l’hort ecològic com a suport didàctic pels alumnes però també com a mitjà per treballar l’Educació Ambiental com a instrument pedagògic integrador.
Els nens i nenes acompanyats pel Josep, el conserge, la Neus, coordinadora del menjador, avis pagesos ( Joan i Francisco) i els mestres, cuidem el nostre hort per a obtenir productes com: tomàquets, cols, api, pèsols, enciams , mongetes, maduixeres, carbasses i carbassons, julivert, coriandre, farigola, sàlvia, espernallac, camamilla… És una bona manera d’apropar-nos a la terra, de tocar-la, d’olorar-la, d’embrutar-nos i, sobretot “d’aprendre de la terra tot el que la terra ens pot ensenyar”.