Projecte eduCAT 1×1

Si voleu veure què és això del projecte eduCAT 1×1, no us perdeu aquests vídeos.

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/baqiW8sOxhY" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/DRgvVEHMWrA" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Taller de la SIDA

Amb motiu de la celebració del dia mundial de la SIDA, dilluns 1 de desembre es va portar a terme un taller amb l’alumat de 1r i 2n d’ESO durant la tarda. Aquesta activitat pretenia estimular la conscienciació i la participació de l’alumnat vers aquesta malaltia de transmissió sexual. Marta Gómez, estudiant de 6è de medicina, va dinamitzar la sessió amb aquesta presentació.
[slideshare id=808877&doc=sida-1228214226865869-8&w=425]

Reunió de pares d’inici de curs

Durant la reunió de pares que cada any es celebra, es comenten els aspectes més interessants d’organització i funcionament. Així doncs, en aquesta presentació es pot recordar tot allò que es va comentar durat la reunió i que tal vegada us serà d’utilitat.

[slideshare id=629151&doc=reuni-de-pares-1222859315943040-8&w=425]

Vídeo AR de castellà

Durant el curs passat, l’alumnat de l’AR de castellà van estar treballant l’expressió oral amb la representació d’una obra de teatre anomenada “El mancebo que casó con mujer brava”. Esperem que us agradi.

[kml_flashembed movie="http://video.google.com/googleplayer.swf?docid=8184173389611576169" width="400" height="326" wmode="transparent" /]

Presentació CdA

Durant la primera setmana d’abril, l’alumnat de 2n d’ESO es desplaçarà a Barcelona, conjuntament amb els companys de l’IES Francesc Ribalta, amb motiu del crèdit del síntesi. Aquest es portarà a terme al camp d’aprenentatge (CdA)  i es treballarà el crèdit anomenat “un cop d’ull a Barcelona”.

L’aprenentatge per competències

“En el marc del programa de formació per al professorat de tecnologia, “L’ús metodològic dels projectes a l’aula de tecnologia”, el 30 de gener de 2008, a l’auditori de CosmoCaixa, l’Antoni Zabala va pronunciar la conferència “L’aprenentatge per competències. Del currículum a l’aula: un repte per a la tecnologia”. L’Antoni Zabala presenta com la noció de competència ha arribat al món educatiu i s’ha incorporat com un element clau en la concepció dels aprenentatges. La seva conferència mostra com s’ha d’orientar el desenvolupament curricular per donar resposta a aquest repte, en el qual, la tecnologia, per la seva pròpia idiosincràsia, té els elements per contribuir a les competències bàsiques.”

Vídeo 1ª part.

[kml_rm movie="http://video.xtec.cat:8080/ramgen/edu3tv/video/videoteca/video2008/7322a.rm" width="352" height="288"/]

Vídeo 2ª part.

[kml_rm movie="http://video.xtec.cat:8080/ramgen/edu3tv/video/videoteca/video2008/7322b.rm" width="352" height="288"/]

Presentació pdf

Informació d’actualitat i de qualitat

Si voleu estar ben informats del que passa al món, només cal que consulteu els enllaços que hi ha en aquest bloc, en la partat de llista de blocs, entre els que destaca el Diari de l’escola, el Bloc de l’estudiant i com no, la nostra revista digital, De tot i més.

El Diari de l’escola és una proposta educativa promoguda per VilaWeb i el portal educatiu edu365.cat, adreçada, sobretot, a escolars i mestres d’educació infantil, primària, secundària i batxillerat, amb el designi primordial d’oferir informació de qualitat via internet. A tal fi, publica setmanalment tres reportatges d’actualitat, preferentment de política, cultura, ciència i tecnologia, un dels quals en anglès, per potenciar-ne el coneixement.

El Bloc de l’estudiant és una nova eina del Periódico de l’estudiant que ofereix als estudiants per informar-se i dir la seva sobre tot el que passa al món. El bloc neix amb l’objectiu de donar una continuitat al diari en format paper i a la vegada complementar-lo ja que el món canvia molt ràpid i cal estar ben informats. Per cert, ja podeu consultar el número 3 de la versió en suport paper corresponent al mes de desembre, 12 pàgines d’informació, reportatges i notícies d’interès per a la comunitat educativa. No us ho perdeu!

I si preferiu la informació local i més propera a tot el que passa en la SES, teniu la revista digital De tot i més, en la qual trobareu totes les novetats, activitats, curiositats, entreteniments i un llarg etcètera amb una característica força important, que la redacció va a càrrec de l’alumnat del centre. Sense cap mena de dubtes, tenim una bona cantera de periodistes!