Ara som al NODES

Hem canviat d’adreça! Si el navegador web no us hi redirigeix, seguiu aquest enllaç.

Sereu redirigits al nou lloc en 0 segons. Feu clic aquí per cancel·lar la redirecció.COLÒNIES NÚRIA SEGON DIA

Bon dia families!

Ja hem esmorzat i ara començarem amb les activitats del matí: tubby (pneumatic lliscador), minigolf i tir amb arc. Com podeu veure el temps avui ens acompanya :)🎉.

Desprès de dinar ens espera un parc d’aventures amb activitats de corda i tirolines.

Finalment, acabarem el dia ficant-nos més guapos i guapes del que som per anar a ballar a la discoteca de l’hotel!!!COLÒNIES NÚRIA PRIMER DIA

Seguim gaudint del primer dia de colònies!! Hem xalat molt descobrint Núria 🙂 si no ens creieu mireu les fotos!🎉😁

Com veieu el temps va millorant però fa una mica de fresca i com volem gaudir al 100% estem a les habitacions agafant jaquetes per anar a fer un tomb pel llac.

Ja estem pujant amb el tren de cremallera cap a la Vall de Núria, quan hem arribat plovia i pedregava així que hem aprofitat el temps jugant una mica a jocs de taula a Ribes de Freser. Esperem que el temps vagi millorant per gaudir millor de les colonies…però ja podeu comprovar que ens ho estem passant molt bé!!ROBÒTICA A CINQUÈ

Aquest any a 5è ens hem engrescat encara més amb la robòtica, tot ha sigut un camí que hem fet gaudint, poc a poc i amb molta il·lusió.

Primer aprenent a programar utilitzant eines divertides i fàcils amb les que ens vam enganxar en aquest món de la robòtica:

Code.org

https://code.org/

 

Scratch

https://scratch.mit.edu/

 

 

El segon pas ha sigut començar a fer anar robots de veritat:

Gràcies als “Lego we do” hem pogut començar amb la construcció dels nostres propis robots, programats per nosaltres mateixos.

I ara arriba el moment que portem esperant tot l’any, volem ensenyar tot el que hem après. per això ens presentem al Robotseny, una trobada d’escoles que treballem la robòtica i realitzarem diferents proves, passarem un bon dia, compartirem experiències i sobretot… gaudirem d’un gran dia.

 

QUAN TORNEM DEL ROBOTSENY COMPARTIREM L’EXPERIÈNCIA!!!!L’ ENIGMA CIENTÍFIC DE L’AULA CIÈNCIES

                                                                                                                                                                                                    Esther Tennyson de 3er B, ha estat l’alumna guanyadora del enigma científic. La imatge representava “uns ulls de mosca sota la mirada d’un microscopi”.  Des de la comissió d’aula ciències volem agrair l’alt índex de participació dels alumnes i la implicació dels seus tutors.

Altres respostes no premiades, però divertides, dels alumnes han estat:

 • crec que és una flor estranya
 • segur que és raïm
 • el niu d’un ocell?
 • un esquirol microscòpic?
 • un virus?
 • una ala de papagai?
 • boles liles en dues cistelles de palla?
 • una part del cos del gat?
 • un nas al microscopi?
 • ous  de peixos?
 • el cervell d’un porc senglar?

La imaginació de la canalla davant la ciència ….. no té LÍMITS!!!!! APROFITEM-LA!!!!II FORUM EX(pri)MENTA DEL TARRAGONES

PADRINS DE CIÈNCIA: la neu arriba a l’escola (EI-3 i sisè de primària)

Ha arribat el Nadal però al nostre barri no neva. Ulls encuriosits veuen com les finestres de les aules s’omplen d’arbres, boles, estels, angelets i ninots de neu. Per a nosaltres, adults, tot això forma part de la tradició però per als nens/es de tres anys ,que obren els ulls com a plats, totes aquestes costums els són estranyes… massa allunyades de la seva realitat!!!!!

AMB DOS SENZILLS EXPERIMENTS PLANTEGEM DOS GRANS REPTES:

A) Com podem fer neu a l’aula, veure-la, tocar-la, olorar-la i poder experimentar amb ella a través dels sentits?

 

B) Com podem compartir ciència entre els més grans i petits de l’escola?

 

 

 

Aquesta ha estat una experiència molt gratificant per als alumnes senzillament perquè donem un valor afegit a la ciència i l’acompanyem d’una relació afectiva. Aquesta relació potencia valors com: el respecte, la perseverança, la responsabilitat, la paciència , la generositat, l’esforç, el compromís, la col·laboració i l’acceptació de la diversitat.

Els més petits troben acompanyament i modelatge, i els més grans (sobretot aquells que mostren més dificultats) incrementen l’autoestima perquè se n’adonen que poden ajudar.

Més enllà de l’aprenentatge i les competències científiques de l’àrea de medi natural, aquesta experiència fomenta la competència comunicativa i lingüística, l’autonomia i iniciativa personal, social i ciutadana.

Ens agradaria en un futur, fer-la extensiva a altres cursos per tal que esdevingui una metodologia de treball científic habitual a les aules de la nostra escola.

AQUI PODEU VISUALITZAR EL VÍDEO DE LA EXPERIÈNCIA:

http://serveiseducatius.xtec.cat/tarragones/dinamitzacio/exprimenta/la-neu-arriba-a-lescola/Els nens i nenes de P3 tasten la tardor!

[youtube]https://youtu.be/Ay-Bwmx5l60[/youtube]Projecte de 1erA “Els Nanos Pescadors”

Els nens i les nenes de 1rA hem fet el projecte d’ Els Nanos Pescadors.
Hem après que van ser els 1s Nanos Nous. Que es van fer per commemorar el centenari dels Nanos Vells. Que es va pensar en persones de veritat, molt populars del Serrallo: la Toneta i El Jaume. I una miqueta dels seus oficis (pescador i remendadora).
Quan hem acabat hem fet una exposició per explicar-los-hi a les altres classes de 1r.
Aquí en teniu un tastet!

PROJECTE “NANOS PESCADORS” from ireyes on Vimeo.PROJECTE DEL PA. P4

La classe de les vaques i la classe dels gats de P4 han estat treballant el projecte “El pa”. Aquí teniu un vídeo on es recullen algunes de les activitats que han fet!

 Sortida P3 al dofinari

El passat divendres 26 de maig els nens i les nenes de P3 van anar d’excursió de fi de curs al dofinari de La Pineda. Allà els van explicar moltes coses dels dofins i els lleons marins. Aquí teniu el vídeo de la sortida.