Excursió al parc de l’Oreneta

 

Els nens i nenes de 5è, 4t i 6è vam anar al parc de l´Oreneta d’excursió el passat divendres dia 4 de desembre i vam fer moltes activitats com: fer la piràmide humana, pelis amb mímica, cançons amb paraules que ens deien, caminar amb els ulls embenats, etc.

També vam anar a molts parcs, vam fer-nos una foto en un mini tren, vam veure altres escoles a la muntanya i vam identificar varies palanques (relacionat amb el projecte que estem fent sobre una catapulta) en gronxadors del parc.

BON NADAL I BONES FESTES A TOTHOM!!!

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Tauler previsió del temps

Aquest curs tenim uns equips i comissions de treball a cada classe, i cada divendres treballem amb el nostre equip. A 5è tenim tres equips de treball: un és de premsa, l’altre de festes i l’últim és de convivència.

L’equip de premsa de 5è hem creat un mural amb la previsió del temps i ho hem penjat al passadís. Cada divendres a la tarda actualitzem la previsió del temps.

Amb aquesta actuació, cada setmana, tots els alumnes i mestres de l’escola Sant Rafael podem saber quin temps farà la setmana vinent.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Concurs de fotogafia de fenòmens atmosfèrics

Els nens i nenes de 5è hem fet un concurs de fotografies, perquè hem fet un projecte sobre la meteorologia on hem après com es formen els fenòmens atmosfèrics, hem fet experiments per entendre què és la pressió i com es formen els núvols, també vam construir en grup un aparell de mesura (termòmetre, pluviòmetre, penell i anemòmetre) i vam fabricar un disc de Newton per entendre que la llum blanca està formada per tots els colors de l’arc de Sant Martí.

El repte final del projecte consistia en fer fotos d’un fenomen atmosfèric per participar en un concurs de fotografia on votaríem tots els nens i nenes i professors de l’escola Sant Rafael.

Els guanyadors del concurs van ser, en tercera posició Xin Ya, en segona posició Joel i el Saad empatats i, en primera posició, l’ Aroa.

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Reptes matemàtics

Els alumnes de cinquè, dins dels seus projectes transversals, han hagut de realitzar uns reptes matemàtics. Les matemàtiques estan en el nostre dia a dia i amb qualsevol utensili que tenim per casa podem aprendre d’una manera més vivencial.

Us deixem una mostra de fotografies dels resultats que han anat enviant.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

#T’hoEstàsPerdent

Des de l’escola Sant Rafael, ens sumem a la campanya #T’hoEstàsPerdent. Ens agradaria que algun dia l’esport femení tingués la mateixa importància que el masculí a la nostra societat; i aquest futur que desitgem està a les nostres mans!

“Si no veus esport femení, et perds la meitat de l’espectacle”. Reivindiquem-lo!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Durant les setmanes de Carnestoltes els alumnes de sisè van dissenyar i crear màscares tradicionals japoneses. Aquestes màscares tenen gran història al Japó i es fan servir en moltes de les seves celebracions.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

LA SORTIDA A ENDESA

Els alumnes de 5è i 6è vam fer una sortida a Endesa,vam fer uns jocs i unes activitats per aprendre més de la electricitat i com estalviar-la. A les empresas d’Endesa hi ha una sala amb unes activitats pràctiques on pulses un botó i es recrea el tipus d’electricitat. Havíem d’omplir un dossier . Ens van posar uns petos per diferenciar l’ordre dels grups. Quan acabàvem el dossier podíem jugar i experimentar amb l’electricitat.

Desprès vam jugar a un joc per aprendre a estalviar. Aquí podeu veure lo bé que ens ho vam passar a les següents imatges.

S. i A.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Els nens i nenes de 4t preparen un teatre de titelles per Educació Infantil!

Durant el darrer mes del primer trimestre i aquestes primeres setmanes del segon trimestre, els i les alumnes de 4t han estat creant el seu propi teatre de titelles!
Per fer-ho, han pensat quins personatges volien que hi apareguessin, han escrit els contes, han elaborat els titelles i els fons, per situar la història i, sobretot, han estat practicant moltíssim, en un petit teatre de titelles de l’escola, per poder representar aquesta setmana les seves creacions davant dels més petits i petites de l’escola.


Ha estat una tarda ben original per tots i totes!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Cuentos en quinto.

En la clase de castellano de quinto hemos escrito unos cuentos chulísimos. Como muestra os dejamos el cuento escrito por Antonio. Es muy tierno y de una gran sensibilidad. Además está basado en hechos reales y nos demuestra que muchas veces los animales son más fieles y cariñosos que las personas. Deseamos que os guste.

LA FIDELIDAD DE SULTÁN

Había una vez, una familia cordobesa que se fue a vivir a una casa de campo en Badalona.

Cuando pasaron las semanas, decidieron tener dos perros, Estrella y Sultán.

Estrella murió al poco tiempo, pero Sultán estuvo siete años muy felices para él y para la familia, hasta que hubo una gran riada en la que se quedaron sin casa y Sultán se perdió.

La familia se tuvo que ir a vivir a una casa en el barrio de la Pau, en Barcelona.

Al pasar cuatro días la familia escuchó ladridos en la portería del edificio, y era Sultán. Toda la familia se puso a llorar de emoción, y lo acogieron durante esa noche. A la mañana siguiente se lo tuvieron que dar a un amigo para que lo acogiera en una finca que estaba cerca, porque donde vivían no se admitían animales.

Lo iban a ver todos los días durante sus dos últimos años de vida.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

PROJECTE DISSENYEM UN HABITATGE SOSTENIBLE

El repte d’aquest projecte consisteix en dissenyar un habitatge sostenible. Per fer això, els alumnes   estan fent servir un programa de dibuix per elaborar els plànols 2d i 3d.  Tot haurà d’estar a escala i fins la col·locació del mobiliari haurà d’estar clarament justificada. Aquest habitatge haurà d’incloure les últimes normatives en sostenibilitat i  haurà d’anar un pas més enllà en el procés de respectar el medi ambient.

La segona part del projecte consistirà en la construcció d’una maqueta basada en el seu disseny. Un cop finalitzada la maqueta, haurà de ser presentada als seus clients, que tindran l’última paraula sobre el producte final. Aquesta és una manera de potenciar la creativitat dels alumnes i d’estar en contacte amb una realitat tangible.

Publicat dins de General | Deixa un comentari