Reptes matemàtics

Els alumnes de cinquè, dins dels seus projectes transversals, han hagut de realitzar uns reptes matemàtics. Les matemàtiques estan en el nostre dia a dia i amb qualsevol utensili que tenim per casa podem aprendre d’una manera més vivencial.

Us deixem una mostra de fotografies dels resultats que han anat enviant.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

#T’hoEstàsPerdent

Des de l’escola Sant Rafael, ens sumem a la campanya #T’hoEstàsPerdent. Ens agradaria que algun dia l’esport femení tingués la mateixa importància que el masculí a la nostra societat; i aquest futur que desitgem està a les nostres mans!

“Si no veus esport femení, et perds la meitat de l’espectacle”. Reivindiquem-lo!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Durant les setmanes de Carnestoltes els alumnes de sisè van dissenyar i crear màscares tradicionals japoneses. Aquestes màscares tenen gran història al Japó i es fan servir en moltes de les seves celebracions.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

LA SORTIDA A ENDESA

Els alumnes de 5è i 6è vam fer una sortida a Endesa,vam fer uns jocs i unes activitats per aprendre més de la electricitat i com estalviar-la. A les empresas d’Endesa hi ha una sala amb unes activitats pràctiques on pulses un botó i es recrea el tipus d’electricitat. Havíem d’omplir un dossier . Ens van posar uns petos per diferenciar l’ordre dels grups. Quan acabàvem el dossier podíem jugar i experimentar amb l’electricitat.

Desprès vam jugar a un joc per aprendre a estalviar. Aquí podeu veure lo bé que ens ho vam passar a les següents imatges.

S. i A.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Els nens i nenes de 4t preparen un teatre de titelles per Educació Infantil!

Durant el darrer mes del primer trimestre i aquestes primeres setmanes del segon trimestre, els i les alumnes de 4t han estat creant el seu propi teatre de titelles!
Per fer-ho, han pensat quins personatges volien que hi apareguessin, han escrit els contes, han elaborat els titelles i els fons, per situar la història i, sobretot, han estat practicant moltíssim, en un petit teatre de titelles de l’escola, per poder representar aquesta setmana les seves creacions davant dels més petits i petites de l’escola.


Ha estat una tarda ben original per tots i totes!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Cuentos en quinto.

En la clase de castellano de quinto hemos escrito unos cuentos chulísimos. Como muestra os dejamos el cuento escrito por Antonio. Es muy tierno y de una gran sensibilidad. Además está basado en hechos reales y nos demuestra que muchas veces los animales son más fieles y cariñosos que las personas. Deseamos que os guste.

LA FIDELIDAD DE SULTÁN

Había una vez, una familia cordobesa que se fue a vivir a una casa de campo en Badalona.

Cuando pasaron las semanas, decidieron tener dos perros, Estrella y Sultán.

Estrella murió al poco tiempo, pero Sultán estuvo siete años muy felices para él y para la familia, hasta que hubo una gran riada en la que se quedaron sin casa y Sultán se perdió.

La familia se tuvo que ir a vivir a una casa en el barrio de la Pau, en Barcelona.

Al pasar cuatro días la familia escuchó ladridos en la portería del edificio, y era Sultán. Toda la familia se puso a llorar de emoción, y lo acogieron durante esa noche. A la mañana siguiente se lo tuvieron que dar a un amigo para que lo acogiera en una finca que estaba cerca, porque donde vivían no se admitían animales.

Lo iban a ver todos los días durante sus dos últimos años de vida.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

PROJECTE DISSENYEM UN HABITATGE SOSTENIBLE

El repte d’aquest projecte consisteix en dissenyar un habitatge sostenible. Per fer això, els alumnes   estan fent servir un programa de dibuix per elaborar els plànols 2d i 3d.  Tot haurà d’estar a escala i fins la col·locació del mobiliari haurà d’estar clarament justificada. Aquest habitatge haurà d’incloure les últimes normatives en sostenibilitat i  haurà d’anar un pas més enllà en el procés de respectar el medi ambient.

La segona part del projecte consistirà en la construcció d’una maqueta basada en el seu disseny. Un cop finalitzada la maqueta, haurà de ser presentada als seus clients, que tindran l’última paraula sobre el producte final. Aquesta és una manera de potenciar la creativitat dels alumnes i d’estar en contacte amb una realitat tangible.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Els primers projectes de cinquè

Hola, som el S. i la C. i som alumnes de l’escola Sant Rafael.

Aquestes tardes de projecte hem après moltes coses. Entre elles està la de que des del moment en que et presenten el projecte has d’aprofitar mot el temps que puguis, perquè si no ho fas després no tens temps d’acabar-lo. Una altra cosa que hem après és a treballar en grup, perquè sinó no sortirà una projecte ben fet. També estem aprenent a respectar les opinions dels companys.

Aquest trimestre  de moment, hem fet dos projectes, un de fer un telenotícies amb la professora Sandra i un altre de fer una maqueta amb rius i muntanyes de Catalunya amb la nostra professora Maria Jesús.

Ens ho hem passat molt bé i hem après moltes coses.

S. i C.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Ens preparem per la Castanyada a l’escola!

La Castanyada és a prop! Per això és necessari que tots els ingredients estiguin a punt perquè tots els nens i nenes de l’escola puguin elaborar, el dia 31 d’octubre, els deliciosos panellets.

Aprofitant l’ocasió, aquest matí els nens i les nenes de 4t han estat pesant tots els ingredients necessaris i posant-los en bossetes. Aquestes es donaran demà a la castanyera i així les podrà tenir a la seva paradeta el dia de la Castanyada.

Ho han fet d’allò més bé; s’han esforçat molt per ser el més exactes possibles; SEGUR QUE ELS PANELLETS SORTIRAN BONÍSSIMS!!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

EXCURSIÓ AL MUSEO DEL FERROCARIL DE CATALUNYA

El 15 de febrer ,els alumnes de 5é i 6é van anar d’excursió al museu del ferrocarril de Catalunya. El museu es situa a Vilanova i la Geltrú, per anar fins allà vam agafar la línia groga fins a la Barceloneta després vam agafar el tren fins al museu. Vam veure un vídeo on explicava la història dels ferrocarrils, els de vapor…també la primera línia de tren que va ser de Mataró a Barcelona en resum un munt de coses.

Abans de veure el vídeo vam tafanejar una mica el museu.

Després vam fer una activitat on et donaven preguntes i tu amb el panells d’informació que posava al costat dels ferrocarrils havies de respondre les preguntes, aquesta activitat va ser xula. Després quan vam acabar l’activitat ens vam posar a jugar i a explorar els ferrocarrils per dins.

A mi em va agradar el museu jo recomano anar.

 

B.G.C (sisè)

Publicat dins de General | Deixa un comentari