Treballem el text explicatiu

Amb el començament dels nous projectes, hem d’aprendre noves coses.

Ahir, vam començar a preparar els nostres textos expositius. Vam haver de buscar informació sobre un tema que ens agradés perquè heu d’escriure un text i llegir-lo, en uns dies, als nostres companys i companyes de classe.

 

 

 

 

 

 

 

 

Esperem que ens surtin bé!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Despedida a nuestra compañera

La semana pasada, una compañera de cuarto se fue de nuestro colegio, Sant Rafael. Hemos estado con ella desde p5 y por eso la vamos a echar mucho de menos.

Ella era una persona que se preocupaba por nosotros pasara lo que pasara. Para nosotros era como una hermana y por eso le hicimos una fiesta de despedida.

Sabíamos que no la volveríamos a ver, pero al menos se despidió de nosotros.

En la fiesta había refrescos de naranja, brownies y globos de unicornio, como le gustan a ella. Lo pasamos todos muy bien. Le hicimos un montón de regalos.

Esperamos que no nos olvide porque nosotros no le olvidaremos nunca.

¡¡¡Te queremos mucho!!!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Sortida al museu blau

Els alumnes de 4t vam fer una sortida al Museu Blau.

Primer vam anar a l’exposició permanent de Planeta Vida on es troben microbis, algues, fòssils, roques, fongs, minerals i animals.

Després vam fer una activitat anomenada La motxilla, amb unes monitores. L’activitat gira al voltant d’una illa anomenada Hipàtia i nosaltres havíem d’investigar sobre el clima de la illa, les plantes i els animals que hi habiten.

Ens ho vam passar molt be i vam aprendre molt.

Autor: P.G.M

Publicat dins de General | Deixa un comentari

JOCS FLORALS/TENS TALENT/SANT JORDI

Els Jocs Florals tracten de fer un conte, un còmic o una poesia per presentar-les a un concurs de l’escola. Cada curs escull un guanyador/a i el conte, còmic o poesia més divertit o original.

El Tens Talent tracta de demostrar un talent que tens (tocar el piano, ballar, cantar…). Els alumnes que volen s’inscriuen i fan un càsting per la seva classe. I decideixen si passen o no.

El dia de Sant Jordi al matí vam estar inventant-nos tres històries que després el vam representar i grabar. Després vam pintar uns punts de llibre, els vam tallar i també els vam plastificar.

A la tarda vam donar els premis dels Jocs Florals i del «Tens Talent».

Els/les nostres/as guanyadors/res de cada classe del tens talent / jocs florals, s’han emportat a casa un diploma molt ben dissenyat i un llibre de premi.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Sant Jordi

Sant Jordi a l’escola

El 23 d’Abril la classe de sisè va celebrar un Sant Jordi molt diferent. Van elaborar una faula de Sant Jordi, però no era la faula que tots coneixem, agafaven el conte original i el canviaven, fent que la història fos única i diferent en cada cas. Van fer moltes històries molt divertides. Primer creaven les històries i els personatges, després es vestien imitant els personatges i finalment van gravar les històries amb les tauletes que hi ha a l’escola. Ens ho vam passar molt bé perquè vam riure molt i vam passar un bon Sant Jordi.


Aquí hi ha un dels molts vídeos que se’n van gravar:

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Sortida al circuit de bicis de Montjuïc

El dia 5 de març, els alumnes de 5è vam anar al circuit de bicis de Montjuïc amb la guàrdia urbana. La guàrdia urbana ens van ensenyar les normes, els senyals del trànsit i els senyals de terra. Vam muntar en bici a un circuit amb passos de vianants, semàfors, senyals de trànsit i de terra, rotondes etc. Després vam muntar en bici a un circuit d’obstacles, per exemple zig-zags, un vuit, tanques, ponts, etc. Al acabar la classe d’educació vial, vam anar a un parc natural que hi havia a prop a dinar. Al acabar de dinar, vam tenir temps lliure fins que va venir el autobús a recollir-nos per tornar a l’escola.

Aquesta activitat de la guàrdia urbana és gratuïta tots els caps de setmana, per a tothom.


Publicat dins de General | Deixa un comentari

Sortida al teatre nacional de Catalunya

El febrer dia 5, els alumnes de 5è vam anar al Teatre nacional de Catalunya (TNC) que està a Glòries. Vam veure el teatre «Kàtia» que anava d’una nena que necessitava una fotografia pel seu cole. Ho va demanar a la seva mare i la seva mare va dir que se n’havia d’anar a Rússia. Van anar a l’orfanat i van trobar-ho. I al final la nena va portar les seves fotos al col·legi. A l’acabar de veure el teatre, els nens i les nenes de 5è vam anar a jugar a un parc que hi havia aprop. Després vam anar al costat d’un altre parc a dinar. Vam jugar molt contents i sobretot en una estructura circular que dóna voltes. A les 15:00 vam anar a un altre parc on hi havien circuits de parkour. A les 15:45 vam marxar de Glòries i a les 16:30 vam tornar al cole. Si voleu passar aquesta experiència, demaneu als vostres pares que us hi portin!!!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

La pau a l´escola Sant Rafael

El cap de setmana passat es va celebrar el dia del pau. Al col·legi hem estat treballant frases relacionades amb la pau. Aquestes són les millors:

La pau és un sentiment de felicitat semblant a la tranquil·litat que és molt difícil d’arribar.

La pau és respectar a la gent, escoltar i perdonar als altres. S’aconsegueix respectant les normes, els valors i els comportaments cap a la pau.

La pau per a mi és la tranquil·litat d’un mateix.

Si hay paz en mi, hay a mi alrededor.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

La Sofía torna a l’escola

La Sofía ha tornat a l’escola !!! Una alumna xinesa de 5è que va marxar a 4t a Xina quan ens van confinar a tots. Després de molts mesos ha tornat a l’escola aquest passat dia 11 de gener. Tots els alumnes i mestres l’hem trobat a faltar i estem molt contents de tenir-la un altre cop amb nosaltres.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Excursió al parc de l’Oreneta

 

Els nens i nenes de 5è, 4t i 6è vam anar al parc de l´Oreneta d’excursió el passat divendres dia 4 de desembre i vam fer moltes activitats com: fer la piràmide humana, pelis amb mímica, cançons amb paraules que ens deien, caminar amb els ulls embenats, etc.

També vam anar a molts parcs, vam fer-nos una foto en un mini tren, vam veure altres escoles a la muntanya i vam identificar varies palanques (relacionat amb el projecte que estem fent sobre una catapulta) en gronxadors del parc.

BON NADAL I BONES FESTES A TOTHOM!!!

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari