Escoltem música

A 4rt. B seguim treballant dins de l’àrea de TEIXITS, la música ja que ens varem plantejar la pregunta “Per què la música és tant important arreu del món?”

Aquest trimestre a partir dels dotze gèneres musicals més populars dels segle XX, hem viatjat pels cinc continents, observant que gairebé era Estats Units el país que havia popularitzat aquests gèneres…

A partir d’aquí ens vam preguntar el perquè….i ens vam plantejar tota una sèrie de hipótesis. És a partir d’elles que han sorgit altres fils del nostre teixit: cultura de masses, cases discogràfiques, emigració, refugiats, esclaus, manifestacions culturals…

El divendres 24 de març, a la tarda va venir el Joan, el conserge de l’escola,  a tocar-nos i a ensenyar-nos coses de la guitarra acústica i la guitarra eléctrica. Amb la guitarra acústica ens va tocar “Cançò de Matinada” de Joan Manuel Serrat i “Yelow Submarine” dels  Beatles.

Amb la guitarra eléctrica ens va tocar “Satisfaction” dels Rolling Stones,     “Eye of the tiger” i “Smoke on the water”

Ens va explicar la diferència entre una guitarra acústica i una guitarra eléctrica. En aquesta les notes poden ser molt més llargues i si no està conectada amb un amplificador gairebé no sonaria res.

Les cordes d’una guitarra acústica  són de nylon i acer i en canvi en la guitarra elèctrica totes són d’acer.

Aquest petit concert que ens va fer en Joan ens va fer molt contents i per nosaltres va ser una sorpresa ja que la Pia no ens havia dit res.

Ens va agradar molt.

Moltes gràcies Joan per venir a dedicar-nos una estona del teu temps.

 

Les nenes i els nens de 4rt B.

INICIEM TEIXITS

Els alumnes de 4t B estem treballant dins de l’àrea de TEIXITS, la música, ja que ens varem plantejar la pregunta: “Per què la música és tant important arreu del món?”

A partir d’aquí hem elaborat un mapa conceptual de tot allò que ens podia conduir a la nostra resposta.

Hem començat pel sentit de l’oïda, el so i les seves característiques, el ritme i les emocions.

Ens hem plantejat hipòtesis: com es transmet el so,qui viatge més ràpid el so o la llum, etc.i a partir d’aquí farem uns experiments.

Després viatjarem a través dels cinc continents per conèixer la música de tantes cultures com el composen.

Dimarts 8 de novembre

El dimarts 8 de novembre, després del pati, la mare de la Mariona, la Irene, va venir a la classe i ens va ensenyar a cantar i varies coses més sobre la música.

Per començar, varem fer uns exercicis per escalfar la veu, després varem escoltar el diapasó, i, com aquest so, es transmetia a través del nostre cos.

Ens va ensenyar un ritme per acompanyar la cançó de 3+3+3 fan 9 i que després la vam cantar a cànon.

També ens va ensenyar la cançó de “Quan tot s’enlaira” acompanyant-la amb  ritme.

Al final, li vam fer unes preguntes, i ens va explicar que el so es propaga de diferent manera segons el lloc on es feia vibrar el diapasó.

Va demostrar que sense moviment no hi ha so.

Ens va agradar molt i vam gaudir moltíssim.

Gràcies Irene.