COMIAT 6è!!!

” I després, quan davant vostre s’obriran tants camins i no sabreu quin d’ells triar, no n’agafeu un perquè sí, sinó asseieu-vos i espereu. Respireu amb profunditat confiats, sense que res us distregui; espereu i espereu encara. Quedeu-vos quiets, en silenci i escolteu el vostre cor. Quan us parli aleshores aixequeu-vos i aneu on ell us porti”.

Cloenda Apadrinament 6è a 1r!!!

Els alumnes de 6è aquesta setmana s’han acomiadat dels seus fillols de 1r!!!
El dia 16 de juny tots els alumnes es van reunir per celebrar la sessió de cloenda, on els padrins van rebre un marc amb una foto, fet pels fillols, per la seva tasca durant els dos cursos escolars i els fillols van rebre una postal amb dedicatòria i foto, feta pels seus padrins.
Volem felicitar i agrair el temps que els nostres alumnes han dedicat als seus fillols i amb la il•lusió amb què han realitzat aquesta tasca. Esperem que tant els fillols com els padrins hagin gaudit d’aquestes estones de lectura compartida i que guardin un bonic record d’aquesta activitat.

COLÒNIES: Terra de dracs i llegendes!!!

DESCRIPCIÓ DE L’ESTADA
Fa molt i molt de temps la Garrotxa era un dels indrets preferits dels dracs gràcies a l’escalfor i el paisatge que els volcans li donaven. Amb el temps els volcans s’han anat apagant i amb ell els dracs quec hi vivien han marxat cap a llocs més calorosos. Però tots? No, tots no, amagada al Puigsacalm encara hi ha una dragona quec es resisteix a marxar, la Dragolina!!!!
I si no marxa no és perquè no vulgui, si no perquè no pot. Algú ha robat els seus tres ous de drac, i fins que no els trobi no seguirà als seus companys a la cerca de volcans actius. L’ajudem a trobar-los?
ACTIVITATS!!!
Descoberta de l’entorn i introducció al fil conductor.
Construcció d’un gran Drac.
Ruta d’orientació.
Ungüent de plantatge.
Joc de nit ( 1ª nit )
Quan soni la música ( 2ª nit )
1r DIA

2n DIA

3r DIA

Ens ha visitat l’Antoni Dalmases!!!

Avui, dijous dia 26 de maig ens ha visitat l’Antoni Dalmases, l’autor del llibre “Silvestre Malasang”. Els alumnes li han fet un seguit de preguntes referents a la lectura del llibre i la feina d’escriptor. L’Antoni les ha contestat amb molta gràcia. No han faltat alguns consells de l’Antoni als alumnes, i els ha animat a fer servir l’escriptura per compartir els seus somnis i les pròpies vivències. També els ha dedicat individualment un llibre escrit per ell i regalat per l’AMPA, on els protagonistes són els mateixos alumnes de la classe de 6è. Al final de la trobada, l’hem obsequiat amb una cartera i unes cartolines, fetes per grups d’alumnes de 6è, que tractaven diferents aspectes de l’obra de l’Antoni Dalmases

PARLEM DELS REFUGIATS!!!

Hem fet un Taller sobre el refugi i l’asil organitzat pel Comitè Català per als Refugiats, Catalunya amb ACNUR
Per tal de promoure entre els nens i nenes l’hàbit d’informar-se i l’interès per conèixer el món on viuen desenvolupant el seu esperit crític. Fomentar en ells la comprensió i el respecte pels Drets Humans, la convivència i la solidaritat.
L’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) és una Agència Humanitària creada per l’Assemblea General de les Nacions Unides al desembre de 1950.
L’activitat s’ha dividit en dues parts:
1. La primera part, impartida por un tallerista de Catalunya amb ACNUR, consisteix en parlar de la situació de les persones refugiades al món i com a Catalunya, ara terra d’acollida, no fa pas gaire temps, molts catalans i catalanes van haver de fugir.
2. A la segona part, els infants viuran l’experiència d’escoltar la història d’una persona refugiada que ara viu a Catalunya i que fou mestre al seu país d’origen, per tant, pot connectar amb facilitat amb les particularitats dels infants d’aquestes edats i respondre totes les seves preguntes.
Al final de la xerrada van obsequiar a tots els alumnes amb uns braçalets amb la paraula refugiats amb diferents idiomes.

Visita de 6è a la Biblioteca Serra i Moret de Pineda!!!

Ahir dimecres, els alumnes de 6è, vam visitar la Biblioteca Serra i Moret de Pineda de Mar per celebrar el centenari de l’autor Roald Dahl.
Vam fer la gimcana “El món màgic de Roald Dahl”, on vam poder gaudir de l´espai i de les activitats que eren realment totes molt divertides. Al finalitzar la gimcana se´ns va regalar una bossa de la Biblioteca Serra i Moret de Pineda!!!
Aprofitem per agrair a les bibliotecàries Juani i Natatxa per la paciència que van tenir i per fer-nos passar una tarda diferent!!!

Història de Dracs!!!

Avui per celebrar Sant Jordi la rondallaire Lídia Massó ens ha vingut a explicar, per tots els alumnes de l’escola, diferents contes de dracs!!!
Han estat uns contes molt dinàmics i divertits!!!
La Lídia ens ha fet participar a tots!!!
Moltes gràcies Lídia!!!
Hem gaudit molt!!!
A reveure!!!