Final comarcal d’atletisme Desembre-2010

El passat 17 de desembre 2010 alumnes d’ESO i de 1r de Batxillerat van representar a l’INS Santa Eulàlia a la Final Comarcal d’Atletisme celebrada a les Pistes Municipals de Can Jofresa. Es van disputar diferents proves com els 100 metres llisos, els 1000 metres o salt de llargada.

at1
Els alumnes van participar en les següents proves:
at2
80-100 metres llisos
at3

Llançament de pes

at4
Salt de llargada
at5
1000 metres llisos
at6

Els resultats obtinguts estan penjats al vestíbul del gimnàs !

Historia de una escalera, Buero Vallejo

L’alumnat de 1r i 2on de Batxillerat van anar el dimarts 9 de novembre a veure a la Sala Crespi l’obra de teatre “Historia de una escalera” d’Antonio Buero Vallejo. Amb aquesta activitat hem intentat que els nostres alumnes puguin conèixer una obra ja clàssica del teatre espanyol del segle XX, emmarcada dintre del moviment del realisme crític. L’opinió generalitzada després de la representació, tant del professorat com de l’alumnat, ha estat molt positiva.

Antonio Buero Vallejo (Guadalajara, 29 de setembre de 1916 – Madrid, 28 d’abril de 2000) fou un dramaturg espanyol. Interessat per la pintura en la seva joventut, va participar en la Guerra Civil Espanyola al bàndol republicà, sofrint presó per aquesta qüestió. A pesar d’això no es va rendir, i quan va sortir, es va concentrar en el teatre, al que mai va deixar d’imprimir una profunda denúncia social i política, que li va valer fins i tot la impossibilitat d’estrenar alguna de les seves obres. Membre de nombre de la Reial Acadèmia Espanyola en 1971 per a ocupar la butaca X. Guardonat amb el Premi Nacional de les Lletres Espanyoles en 1996 i el Premi Cervantes en 1986.


Coneguem la Comissaria dels Mossos d’Esquadra

thumb_mos1Els alumnes de 4rt d’ESO han realitzat aquesta setmana una visita a la Comissaria dels Mossos d’Esquadra a la ciutat. Aquesta activitat preten  aproximar la tasca policial als  joves i ajudar a identificar els membres de la policia, com a persones al servei del ciutadà, a més d’informar sobre dubtes relacionats amb la seguretat, la policia o el civisme.

Aquesta sortida que s’enmarca dins de les activitats de la Guia del PAME, ha estat organitzada per l’Oficina de Relacions amb la Comunitat (ORC) de Mossos d’Esquadra, de l’ABP de Terrassa, El Patronat Municipal d’Educació.

mos2

L’activitat està relacionada  amb les disciplines del currículum com “Els serveis públics. Els Mossos d’Esquadra”.La visita a la comissaria és guiada i es dona a conèixer la tasca policial i el material que utilitzen d’una manera lúdica.

mos1

La visita s’adapta a les característiques i peticions del grup, en funció del número i l’edat. A més dels aspectes estructurals i de funcionament, s’ha fet incís en temes d’especial sensibilitat com podrien ser la violència de gènere, un problemàtica que afecta avui dia a tota la nostra societat.

Projecte-cuina de gas propà

La familia de FP de Manteniment i serveis a la producció van posar  en servei el dia 20 d’octubre la cuina de gas propà. Per realitzar aquesta inauguració es va fer un cafè per a provar com funcionava. Després de comprovar la seva eficàcia i realitzar un café amb èxit, tenen en projecte fer un pastisset en propers dies que segurament estarà molt bo.

FOTOS DEL PROCÉS DE PROVA DE LA CUINA DE GAS PROPÀ

Noves guixetes

Les instal·lacions del centre conten a partir d’avui amb unes guixetes noves per als alumnes de formació professional. Aquestes estan situades a l’edifici de cicles. Amb aquesta millora de centre els alumnes podran guardar el seu material per treballar amb més comoditat als tallers industrials.

guixetes blaves

La Nit dels nous professionals

L’objectiu de la Cecot és que el món formatiu apropi els projectes a la realitat empresarial i que arribin a ser propostes amb una possibilitat d’aplicació futura. En aquest sentit, aquest any s’ha comptat amb la col·laboració del Centre Tecnològic Internacional, Leitat. El Leitat s’ha compromès a estudiar la viabilitat econòmica i/o tècnica dels projectes finalistes. D’altra banda, la Cambra de Comerç de Terrassa també s’ha ofert per organitzar estades internacionals en empreses europees per a dos estudiants de FP de grau superior escollits d’ entre els projectes finalistes.

finalistes-i-guardonats-nous-professionals-2010

L’acte, que va tenir lloc als jardins i zona exterior del recinte de la patronal Cecot, va comptar amb l’assistència de l’alcalde de Terrassa, Pere Navarro, el secretari d’indústria i empresa, Antoni Soy i el sots director general de planificació i organització de la FP, Joan Lluís
Espinós. Es van lliurar un total de 9 premis amb dotacions d’antre 600 euros i 800 euros distribuïts de la manera següent: 2 premis a projectes de cicles formatius de grau mig, 2 premis a cicles formatius de grau superior, 2 premis a projectes de Programes de Qualificació Professional Inicial promoguts pel Consell de la Formació Professional, 1 premi de cultura emprenedora per grau mig, un de grau superior promoguts aquests dos últims per Foment de Terrassa. Un altre premi al millor projecte de Creativitat Artística. Com a novetats d’aquest any es van lliurar dues plaques de reconeixement: una al tutor que ha presentat més projectes durant les quatre últimes edicions i l’altra al tutor que ha esdevingut més vegades finalista. Aquests reconeixements van recaure sobre l’Olga Fernández del centre Joan XXIII de l’Hospitalet de Llobregat i el Ferran Fontané de l’IES Sta. Eulàlia i el Cultura Pràctica de Terrassa. La implicació dels centres de formació professional fa que la Comissió de FP de la Cecot es proposi mantenir aquests premis i començar a preparar per al setembre la 6a edició.

Tasty films, projecte seleccionat de GS (tutor: F.Fontané)

Tasty films, projecte seleccionat de GS (tutor: F.Fontané)

Els guardonats del nostre centre  van ser:
Premiats Cultura Emprenedora:

“Cleaner River”. CFGM Laboratori d’Imatge. Fet pels alumnes: Marta Fernández Suriñach i Pilar
Baigual Bernuy de l’IES Santa Eulàlia de Terrassa.

“Tasty film”. CFGS Imatge. Fet pels alumnes: Núria Jurado Capellas, Gabriel Horcajada Ruiz, Alba
Sangenís Ramiro, Zelma Gutierrez Gonzales i Sergio Martín Millán de l’IES Santa Eulàlia de
Terrassa.

Van quedar finalites també:

CFGM D’INSTAL·LACIONS I MANTENIMENT ELECTROMECÀNIC: “Electricar”
IES STA. EULÀLIA de TERRASSA
Alumne: Ricardo Diéguez López
Tutor: Ferran Fontané Yubero

CFGS IMATGE DE COMUNICACIÓ, IMATGE I SO: “Joves emprenedors”
IES STA EULÀLIA de TERRASSA
Alumnes: Rubén Sánchez Ramírez, Javier Fernández Diaz, Ezequiel Puertas Hermosín, Alícia Rey Peron, Diana Rubio Sáez, Núria Jurado Capellas, Noelia Angulo Aparicio, Sílvia Guerrero Román, Luís Hernández Diaz.
Tutors: Lourdes Mora i Albert Martí

Ferran Fontané, professor del Dept.FOL de l’INS Santa Eulàlia, va ser reconegut amb una placa com el professor que més projectes finalistes ha tutoritzat. Enhorabona!

Font. Terrassa.net

GM Laboratori d’imatge rep un premi pel curt “Assylum”

El cinema catalunya va acollir el dilluns 2 de juny 2010 el lliurament de premis de la primera edició de la Mostra Audiovisual a secundària. Entre les obres guanyadores hi havia “Assylum”, un curtmetratge del alumnes de GM de Laboratori d’imatge, premiat com la millor producció. L’equip format per Ivan Martinez, Mariona Gros, Laia Farell i Alejandro Sànchez va ser tutoritzat pels professors d’imatge i so Abel Castilla i Albert Martí, que els van guiar per aspectes desconeguts per ells com el guió, el muntatge o la producció en general. Aquesta mostra és fruït d’un projecte per introduir l’audiovisual a les escoles per part del Parc Audiovisual de Catalunya-Terrassa.

Premiats a la Mostra de l'Audiovisual a secundària

Després d’una projecció de 23 curts, Assylum es va endur el premi gran de la vetllada, el de millor producció amb aquest curt que recorda a pel·lícules com REC de Jaume Balagueró o “el Orfanato” de J.A. Bayona.

Grup "Assylum" i tutors d'imatge i so

Segons paraules de Ivan Martinez, autor del guió “Es la nostra primera obre però ja la hem presentat com la productora Carry Over perquè la idea del grup es continuar amb aquesta activitat i estudiar cinema”.