4t PRIMÀRIA

Benvinguts a un nou curs!

La classe de 4t de Primària estem estem molt contents de començar aquest nou curs per seguir creixent, compartint, aprenent… els uns dels altres! un curs més que esperem exprimir al màxim i gaudir cada dia

 

Comencem els GI

Des de la primera setmana hem començat a treballar amb els GI. Els alumnes ja coneixen la mecànica d’aprenentatge i ho fan d’alló més bé! ara només ens falta recordar que els familiars o amics també podeu formar part d’aquesta experiència d’aprenentatge!

 

Padrins lectors dels alumnes de P5

Ja que començat l’apadrinament lector! El passat dilluns vam conèixer als que seran, durant tot el curs, les parelles de padrins i apadrinats de lectura. Es van poder dedicar una estona a parlar i fer el primer contacte… ja estem preparats per començar!

 

 

4t de Primària som els Éssers Mitològics

Després de diverses propostes fetes pels alumnes per la tria del nom de la classe,… som la classe dels Éssers Mitològics! durant les primeres setmanes del trimestre el nostre projecte serà destinat a conèixer una mica més aquests personatges i les seves històries fantàstiques centrant-nos, principalment, en la mitologia clàssica.

 

El nostre arbre genealògic

Aprofitant que hem conegut tota la família de déus grecs de la mitologia, hem realitzat en nostre propi arbre genealògic per conèixer una mica més de les nostres arrels. Els alumnes han conegut històries dels seus avantpassats mentre buscaven i coneixien més de la seva pròpia història.

 

 

Padrins lectors

Per les primeres sessions d’apadrinament lector, els alumnes de 4t estan portant llibres de la seva etapa infantil per tal de compartir-los amb els seus fillols, només hem de veure les seves cares!

 

 

Projecte: Collserola i la meva ciutat

El primer projecte que comencem, després d’haver triat el nom de la classe i destinat unes quantes sessions de projecte a aquest tema, serà Collserola i la meva ciutat! Alguns dels objectius que pretén aquest projecte és conèixer la flora i la fauna de la muntanya, la geografia propera, com es va formar la serralada, conèixer el funcionament d’una ciutat,… Per començar els alumnes han pogut formular que és el que esperen d’aquest projecte i què volen saber:

Quina és la muntanya més alta de Collserola? (Saioa)

Per què té aquest nom? (Ian)

Quins tipus de plantes hi ha? (Laia)

Quins són els noms de les muntanyes de la serralada? (Claudia)

Per què hi viuen allà els porcs senglars? (Ariadna)

Quants animals hi ha al parc de Collserola? (David L.)

Quants rius hi ha? (Mateo)

Quants visitants té la muntanya a l’any? (Maria O.)

Com es va formar la serralada? (Claudia i Laia)

Per què hi ha tanta flora i fauna? (Mar)

Quins tipus de roques i minerals hi ha? (Ainhoa)

Quan mesura? (David L.)

Així, treballarem per resoldre aquestes inquietuds i moltes més! per decisió les alumnes començarem coneixent els animals que habiten la muntanya i els 5 regnes animals.

 

Halloween 2019!

El passat dimecres vam celebrar a l’escola la festa de Halloween! aquí teniu algunes imatges de com es van preparar els nostres alumnes per una tarda plena d’activitats dirigides pels alumnes de 4t de la ESO, amb el seu projecte “fem de mestres”. Gràcies a les aportacions dels nens la classe va quedar d’allò més terrorífica.

 

IV Festival Literara “Imagina l’Índia”, un conte publicat!

L’escola, des de l’àrea de llengua anglesa, col·labora amb la fundació Vicente Ferrer per fer arribar als nens la realitat que viuen els infants  a l’Índia.

Una de les activitats que es realitzen per fomentar el respecte, la solidaritat i la igualtat és la creació de contes a partir de dibuixos realitzats per nens de l’Índia. El curs passat, els alumnes de 4t van participar el la creació de relats i,… un d’ells ha estat seleccionat per la publicació del llibre “Imagina l’Índia”! La Laia i la Mar van escriure un relat sobre la realitat que viuen les dones allà i ha estat seleccionat, felicitats noies!

 

Convidem a les famílies a veure els nostres projectes!

El passat dimarts 3 de desembre, els alumnes de 4t, van preparar una tarda molt familiar. En aquesta reunió van exposar a les famílies part dels seu projecte, concretament dels animals de Collserola. Estaven molt nerviosos i contents i tots ho van fer molt bé!

 

Festival de Nadal

Aquí teniu una petita mostra del que els nens van poder viure darrere del teló! Des de l’escola desitgem que tingueu unes molt bones festes de Nadal!

 

 

El nou projecte: Barcelona

Aquest nou trimestre en el nostre projecte coneixerem moltes coses de la ciutat on vivim, per començar, els alumnes de 4t han tingut ganes de conèixer la figura de Gaudí! un arquitecte molt vinculat a la nostra ciutat.

A continuació, per grups de treball, han preparat una presentació google pels seus companys on cada grup a treballat un aspecte concret de la nostra ciutat: Parcs i jardins, serveis de Barcelona, fundació de la ciutat, organització, festes i tradicions i els transports:

 

Arriba el Carnestoltes a l’escola!

Un any més ha arribat el Carnestoltes! I aquest curs els nens de Primària també hem participat aquí teniu el resultat! I el divendres… Rua de Carnaval, els Jocs Olímpics!

Rua de Carnaval!

Aquest any la nostra rua de Carnaval ha estat dedicada als Jocs Olímpics! aquí teniu una petita mostra de les disfresses tan xules que van haver-hi!

 

Teatre en anglès

El passat dia 25 els alumnes de Cicle Mitjà van anar al teatre a veure una adaptació còmica de l’obra d’Aladdin. Els alumnes van gaudir molt de l’espectacle on alguns dels nostres alumnes van participar pujant a l’escenari:

 

Com hem crescut!

Aquest trimestre hem iniciat un programa d’educació en la salut, el qual ens va adreçar el Consorci Sanitari de Barcelona, Creixem Sans. Dins del programa estem realitzant activitats molt engrescadores en les quals els pares també han de participar conjuntament amb els seus fills. Aquí tenim una mostra d’unes de les activitats, on els alumnes han observat l’evolució del seu creixement en pes i alçada i hem pogut debatre de les causes que intervenen en el creixement de les persones.