Sant Jordi 2015

A Catalunya, es va proposar convertir aquesta data en festa de precepte per primer cop el 1436, quan es va formular la proposta a les corts de la Generalitat de Catalunya. La proposta es faria efectiva el 1456.

Tradicionalment i des del segle XV, a Catalunya la diada de Sant Jordi és el dia dels enamorats, i és costum que les parelles es regalin una rosa vermella “com la sang” i un llibre.

La diada té un caire reivindicatiu de la cultura catalana i molts balcons s’engalanen amb la senyera. A tot Barcelona es venen llibres i roses, però és a La Rambla on l’esdeveniment arriba a la seva màxima expressió. A les parades habituals de La Rambla se n’afegeixen de temporals. És tradicional promoure la venda de llibres amb signatures dels autors i fent un descompte al preu de venda. Les llibreries properes a Plaça Catalunya estan plenes de gom a gom i obren fins i tot si es diumenge. També hi ha lectures de poemes o de fragments de llibres i els teatres i sales d’espectacles fan promocions especials.

Aquí teniu unes activitats d’autocorecció per a prepara les aquesta magnífica festa:

http://clic.xtec.cat/quaderns/biblioteca/rosa_sant_jordi_ca/html

http://clic.xtec.cat/quaderns/biblioteca/sant_jordi_ca/html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *