Fem d’indis a Can Pou.

Hem anat a Can Pou amb els companys/es de p3 per conèixer al poble Indi, cosí del poble Inuit. Ens hem preparat pintant-nos la cara i ens hem protegit amb la fulla d’una  planta molt especial que se’ns enganxava a la samarreta, com si fos màgia. Ens hem trobat una noia índia que ens ha portat pel bosc, seguint unes pistes. Ens ha ensenyat rituals indis, hem ajudat a construir cabanes de branques, hem ballat una dansa i fins i tot, ens hem fabricat un “atrapasomnis”. Després de dinar, hem pogut jugar i anar a veure animals de granja.

Ens ho hem passat pipa!

https://photos.app.goo.gl/8FnY4Hdkm8BuTASe7

 

Pintem amb herbes del camp.

Al voltant de l’escola hi ha herbes innecessàries, més conegudes com a “males herbes”. Hi ha moltíssimes perquè ha plogut molt i ha arribat la primavera. Sortim de l’escola i amb unes tisores, les anem tallant. Un cop a classe, vam fer petits poms amb elles. Després, aquests poms els vam fer servir com si fossin pinzells i vam fer unes obres d’art maquíssimes.

Gaudiu!

https://photos.app.goo.gl/LDtSLcq2Z1kTuDzp9

L’hort.

Durant tot el curs hem anat a l’hort de l’escola, amb la Bet. Amb ella hem après moltíssimes coses: a preparar la terra, a treure herbes innecessàries, a fer servir el compostador, a plantar, a adobar, a regar… Hem fet molta feina i ha valgut la pena perquè després hem pogut recollir tot allò que hem plantat: enciams, pastanagues, cebes, maduixes… I finalment, ens hem pogut fer una amanida que estava boníssima!!!!

Mireu, mireu…

https://photos.app.goo.gl/M5FLKLDhyYywKPrT6

Visita a la biblioteca del poble.

La biblioteca de Ca l’Oliveres és un indret màgic on podem trobar contes que ens expliquen històries meravelloses que ens agrada escoltar. Si volem ens els poden deixar per emportar a casa, sempre i quan, en tinguem cura d’ells. També podem trobar llibres per aprendre un munt de coses. En Pepet i la Pepeta ens estaven esperant per explicar-nos la creació de la biblioteca o Masia de les Paraules.

Segur que més d’un voldrà tornar-hi!

https://photos.app.goo.gl/EW7kjcQkC1Vs5UYe2

Un petit tastet de Sant Jordi.

Com cada any, per Sant Jordi, els pares i mares de l’escola ens venen a explicar contes. Ens encanta perquè gaudim molt, doncs ho fan amb molta il·lusió, esforç i molt de “carinyo”. Els ho agraïm molt. Tornareu l’any vinent? Gràcies!

També vam anar a la biblioteca a veure una dramatització de la Llegenda de Sant Jordi feta pels mitjans de l’escola.

I com no, us deixem una foto de record del vestíbul de l’escola. Gràcies a les famílies de tots els nens i nenes d’Infantil, vam poder decorar-lo i va quedar espectacular!

https://photos.app.goo.gl/OaMyeJU7tsZXZPsu2

 

Visita a la Pedrera.

El dia 2 de març vam anar a Barcelona per visitar un edifici emblemàtic d’Antoni Gaudí: la Pedrera. Ens van fer un “tour” des de la planta principal fins al terrat, passant per les golfes. Vam poder veure des de mobles fins a elements decoratius i arquitectònics com sostres, portes, baranes…

Després, vam anar al taller on vam poder realitzar un trencadís amb rajoles i ciment de veritat.

Un cop al carrer i de camí al Palau Robert per dinar, vam poder veure els panots o rajoles del Passeig de Gràcia, que també va dissenyar el senyor Gaudí.

El món de Gaudí és màgic i fantàstic.

https://photos.app.goo.gl/TedxcTgFAaGa4PCF6

 

Traiem més suc a les taronges!

Continuem amb més activitats sobre les taronges. Volíem estampar taronges a plàstica però ens hem quedat sense pintura de color taronja. Així que, hem fet una màgia i… ho hem aconseguit!

Un altre dia, la mare de la Nuria ens visita i ens explica com es fa i per a què serveix l’oli essencial de taronja.

L’Eider ens porta una taronja especial, de color vermellós: una taronja sanguina. L’observem, la comparem amb la taronja que ja coneixem i la tastem.

I encara ens queda temps i ganes per tallar les taronges a rodanxes, a cercles, i posar-les a secar per fer una manualitat amb olor.

Sí que se’n poden fer de coses amb una taronja!

https://photos.app.goo.gl/foE6xvDIYHaaOYKu2

 

Fem suc de taronja.

Com que som a l’hivern hem volgut aprendre coses sobre una fruita d’aquesta estació: la taronja. L’hem observat, olorat… hem comprovat que té forma d’esfera i que si la tallem en dos trossos iguals podem aconseguir mitja taronja. Hem buscat informació a la seva etiqueta (nom i pes) i després ens hem volgut fer un suc amb un aparell de nom estrany: espremedora. Per últim deixar-ho tot ben net.

Era boníssim i molt sa!

https://photos.app.goo.gl/TeHoVhvx88QMIhwQ2