ACTIVITAT PAE DE LA POLICIA

El 23 de maig vam realitzar l’activitat PAE que organitza l’Ajuntament de Lliçà d’Amunt a les escoles. Va venir un policia municipal a l’escola i ens va explicar la feina que fan i què porten. També vam jugar a veure si estaven bé les conductes d’alguns ciutadans d’un poble fictici que van portar en forma de moqueta al terra. Amb el dit cap amunt, dèiem si estava bé la conducta i amb el dit cap avall si estava malament. Vam repassar quan és obligatori portar el cinturó, quan hem de passar el carrer, com hem d’anar lligats a dins un autocar, a qui hem de fer cas,..

https://photos.app.goo.gl/5aZEYwLtYAwmZwei8

CONTACONTES DE L’IES LLIÇÀ

El dia 18 d’abril del 2018 van venir unes noies de l’institut IES Lliçà a fer l’activitat del conte-contes. Elles van tenir una preparació prèvia a l’institut i a la biblioteca, amb quatre sessions de dues hores cada una on feien un taller de conta-contes. Formaven part d’una prova pilot de servei a la comunitat dels alumnes de 4t de la ESO. Ens van explicar 3 contes en total i s’ajudaven entre elles a fer els diferents personatges. Ens van agradar molt i vam participar activament.

https://photos.app.goo.gl/xrMwMAfgdtfsWb3PA

COLÒNIES A LA GRANJA DE SANTA MARIA DE PALAUTORDERA

Aquest final de curs i final d’Etapa de l’Educació Infantil vam poder gaudir d’una experiència molt rica, les colònies a la Granja de Santa Maria de Palautordera.

Durant aquells dies vam realitzar activitats relacionades amb la tribu, com viu una autèntica tribu, respectant-nos i estimant-nos al voltant de la natura, animals i cavalls.

Tot va començar en el viatge en autocar

https://photos.app.goo.gl/fGgwhdxHWYBmGJoA9

Vam arribar a la casa de colònies, ens van fer una benvinguda, ens van explicar les normes i les activitats que faríem d’indis, ens vam instal·lar a les habitacions i vam dinar.

https://photos.app.goo.gl/hLdCBwXyFuDVVvjh9

A la tarda aprofitant que no plovia vam anar al bosc, ens vam pintar la cara i vam fer un tipi amb les instruccions cooperatives que ens van donar, per veure si érem capaços de treballar en equip.

https://photos.app.goo.gl/koJ3K8ZqnwC5AYLq7

Per tornar a la casa i anar a berenar vam passar per un prat on vam fer la croqueta.

https://photos.app.goo.gl/fKeC63J6KmygG2Va9

Després de berenar vam comprovar que érem uns indis molt valents passant per un circuit penjat de cordes. La que va superar més la por va ser la Blanca i tots la vam felicitar molt, això ens va unir més com a tribu.

https://photos.app.goo.gl/LbF5XPzxx45YcjvF7

Vam anar a sopar i vam reunir-nos a un porxo exterior, sota els estels i la lluna, on ens vam endinsar en una bonica llegenda dels atrapa-somnis que construïen els indis. Ens vam poder relaxar i alguns gairebé adormir fins que va ser l’hora de rentar les dents i dormir. Que divertit posar-nos el pijama i ens va agradar ensenyar-nos els nostres raspalls i la pasta de dents!

https://photos.app.goo.gl/pHSiydE26HSLdpqp9

L’endemà al matí ens vam alimentar bé, no estàvem cansats estàvem preparats per noves experiències. Vam fer un circuit pel bosc per superar la por, els entrebancs, superar els obstacles de nou per aconseguir com a grup l’altra ploma.

https://photos.app.goo.gl/rDyPtKwVut6fcUU38

Vam tirar-nos per un tobogan molt llarg que després tornàvem a pujar. Era la última prova com a tribu i vam aconseguir totes les plomes, que vam lligar al nostre atrapa-somnis per la classe.

https://photos.app.goo.gl/Cc2tRduHQdYfTvhs8

Vam acabar les colònies dinant un aperitiu, una gran i bona paella i un gelat.

https://photos.app.goo.gl/tCLnsMXKvwqcfXMY6

Han estat unes colònies molt especials, on hem posat en joc les nostres emocions, les hem sentit, reconegut, compartit i hem viscut aventures plegats i on la convivència intensa ens ha fet créixer i aprendre de nosaltres i del que ens anava passant.

EXCURSIÓ AL MUSEU PICASSO

El 2 de març de 2018 vam anar d’excursió a Barcelona al Museu Picasso. Només arribar a l’esplanada de la catedral ja ens esperava la monitora que ens acompanyaria tot el matí.

Primer de tot vam esmorzar en una petita placeta. Després, ens vam aturar davant de l’única obra de Picasso que no està en el Museu. És el Fris o mural que hi ha a l’entrada del col·legi d’Arquitectes de Catalunya. Representen les festes de Catalunya en tres frisos. El fris de la senyera que representa els cors de Clavé, organització de corals. El fris de la part central que representa la tradició dels castellers, els gegants, capgrossos i el diumenge de rams, amb palmes i palmons. I en el tercer fris, hi ha gravada una rotllana de sardanistes.

Ens anava ensenyant fotos reals que expressaven el mateix que hi havia en el fris i així ho enteníem molt bé.

Vam entrar i fer la visita al museu, on ens paràvem i la monitora ens feia seure només davant dels quadres que volíem comentar. Ja sabíem moltes coses de Picasso però ens en van explicar moltes més.

Finalment, vam anar a dinar al Parc de la Ciutadella i vam jugar en una zona de joc.

Aquí us mostrem algunes de les fotos d’abans i de després del Museu ja que a dins no se’n poden fer.

https://photos.app.goo.gl/XTrs61JXGdq8zp1D9

 

SORTIDA AL MONTSENY

El dia 17 de novembre vam anar d’excursió a gaudir de la tardor. L’autocar ens va portar fins a Fontmartina. Després d’esmorzar vam endinsar-nos al bosc, vam seguir rastres d’animals, vam identificar les fulles i els fruits de l’alzina, el roure i el castanyer.  Vam omplir un cistell amb elements de la tardor, vam observar imatges dels animals que hi viuen i vam seguir el rastres d’alguns. Després de dinar vam poder jugar lliurement i gaudir dels colors que ens regala la tardor.

https://photos.app.goo.gl/exmoGOcs1qBPwekq1