Són necessàries les restriccions contra la Covid-19?

El covid-19 com tots sabeu és una epidèmia que va començar l’1 de desembre del 2019 a Wuhan, Xina.

Tot i haver passat un confinament de quasi cinc mesos (mig curs escolar), comencem un altre curs encara amb restriccions. Molta gent pensa que aquestes restriccions són massa estrictes, i, en canvi, altres persones pensen que es podrien haver eliminat més restriccions. És un tema que ens afecta a tots, ja que aquestes limitacions les trobem en molts àmbits quotidians.

Aquí, al Joan Mercader, veiem que aquest any les restriccions han afluixat una mica, però no descartem que en qualsevol moment del curs hi hagi una sisena onada. A molts alumnes ens agradaria arribar a final de curs podent anar a l’institut sense mascareta i poder-nos relacionar amb companys d’altres cursos. Però, mentre això no passi, seguirem respectant les mesures de seguretat i mantenint la mascareta obligatòria a tot l’institut.

Xavier Marimón (3r ESO D)

Stranger things

Stranger things és una sèrie original de Netflix que es va publicar l’any 2016 amb quatre temporades, i avui dia és una de les més vistes en aquesta plataforma. Els personatges principals són set: l’Eleven, el Mike, el Will, el Lucas, el Dustin, la Nancy i l’Steve.

La sèrie està ambientada en els anys 80 i se situa en una ciutat petita d’Indiana. Comença amb la desaparició de Will, després de veure una estranya criatura, i l’aparició d’Onze, una misteriosa nena amb poders. Les dues realitats que llavors apareixen a la sèrie aniran de la mà des del principi, ja que els amics d’en Will busquen al seu company i, per altra banda, hi ha la investigació policial de Hopper. 

Al llarg de totes les temporades hi haurà experiments secrets, accions sobrenaturals, successos estranys i paranormals que ens faran transportar a una altra dimensió.

En la nostra opinió és una sèrie que aconsegueix enganxar al públic a seguir veient un capítol més, la constant tensió i intriga fan que et fiquis a la pell de cada personatge. Aquest és un dels motius pel qual la sèrie ens agrada tant a les dues. Estem impacients a l’espera de la publicació de la quarta temporada!

Iratxe Araguas i Jessica Brezeanu  (3r ESO D)

Tú habla que yo te leo

Per a tots els amants de la psicologia, arriba ”Tú habla que yo te leo” un llibre que tracta del llenguatge no verbal, és a dir, allò que diem i expressem amb el cos i no amb les paraules. Parla de molts dels gestos que utilitzem cada dia, de què poden significar, fins i tot de com ens podem sentir en el moment d’utilitzar-los.

Té diferents apartats en els quals es parla de temes com les emocions, les mentides, els judicis, el llenguatge corporal i tècniques d’expressió fetes servir en una presentació, etc. Per posar-vos en context, posaré l’exemple de la presentació: per captar l’atenció del públic, i si és una presentació molt llarga, has de passejar-te per l’escenari en què et trobis, has d’emprar un to de paraula alt i clar i mantenir una postura recta i decidida.

Si vols saber més significats dels gestos corporals que fem servir sense adonar-nos-en, t’animo a llegir el llibre!

 Alba Bernaus  (3r ESO D)

 

Macrobotelló a Plaça Espanya

La matinada del 14 de setembre, coincidint amb les festes de la Mercè, 40000 joves dels quals la majoria eren menors de 20 anys, es van reunir entre la Plaça d’Espanya i l’Avinguda Maria Cristina de Barcelona per celebrar un macrobotelló. Els assistents van concentrar-se al lloc dels fets pel boca a boca i van ser insuficients els dispositius i mesures policials ubicats a Plaça Espanya per evitar aglomeracions.

Es van viure escenes de vandalisme i baralles que es van anar complicant derivant a situacions incontrolables que van acabar amb façanes de vidres rebentades, cotxes i motos cremats i 43 persones ferides que van necessitar rebre assistència sanitària.

Font: ara

Pregunta pel debat:

Permetríeu que els vostres fills assistissin a macrobotellons?

Alba Domínguez (3r ESO D)

L’erupció del volcà de la Palma

L’erupció del volcà de La Palma  va començar el 19 de setembre i després de tres setmanes segueix en actiu. El volcà Cumbre Vieja ha destruït més de 1200 construccions, han desaparegut molts terrenys amb plantacions i s’han hagut de tallar carreteres i accessos.

La lava  ha arribat al mar i ha fet que l’illa s’expandeix en més hectàrees i ha produït a la vegada l’emissió de gasos que podrien ser perillosos per a la salut dels habitants. 

Pedro Sánchez va anunciar que aportaria 200 milions d’euros per ajudar als afectats que han perdut les seves propietats.

Font: Muy interesante

Pregunta pel debat:

Penseu que les ajudes econòmiques compensaran tot el que han perdut les famílies afectades?

Fidel Homs, Aarón Díaz i Pol Eguiburu (3r ESO D)

 

Tornem a la rutina

Aquesta setmana hem tornat a l’institut, i a molta gent, l’estiu, se li ha fet molt curt. Tot i que aquest any comencem amb bones notícies, perquè els de 3r ens anem de colònies, que són els crèdits de síntesi, per allà a l’octubre. 

A la classe continuem anant amb mascareta, però el canvi està a l’hora del pati, que quan ja hem acabat d’esmorzar ens podem ajuntar amb la gent d’altres classes amb la mascareta posada. Si la cosa millora podran canviar les normes, però de moment seguim així. Molt bon curs a tothom!

Tornem a l’Institut

Ja hem començat l’institut! Després d’unes llargues vacances, ja tots estem a punt per veure els companys i començar amb ganes!

Tot i que ja ens estiguem acostumant al fet de portar la mascareta, segueix sent molt pesat per a nosaltres i esperem poder-nos-les treure al més aviat possible.

Aquest any hem retornat a l’antic mètode d’assignatures, per tant, ja no les farem semestrals com l’any passat.

A l’inici de curs, ens van donar una molt bona notícia i és que ben aviat anirem de colònies a Prada, a la Catalunya Nord. Ningú de nosaltres s’ho esperava ja que l’any passat no vam poder anar-hi.

Un curs nou!

Comencem l’institut un cop descansats i amb més ànims després de les vacances.

Aquest any continuem amb mesures de seguretat (grups bombolla, mascaretes, distància…), però, a poc a poc, recuperem una mica la normalitat i la tranquil·litat. Per exemple, a l’hora del pati, després d’esmorzar, ja ens podem barrejar amb els companys del mateix nivell.

A més, només començar les classes, els de 3r d’ESO hem tingut la bona notícia d’unes colònies a Prada, a Catalunya Nord. Estem emocionats, ja que per culpa de la pandèmia del coronavirus encara no havíem tingut l’oportunitat d’anar de colònies i, a més, aquest cop a França.

Us desitgem un bon curs a totes i a tots!

Iratxe Araguas (3r ESO D)