CONDE EN ARANÉS

Resultat d'imatges de elefants

ERA SEPARACION

Hè  mils d’ans, era planeta Tèrra ère un supercontinent nomentat Pangea. Aquiu sonque i viuie ua classe d’elefants, mès… mil ans mès tard, es elefants se separeren en dus grops perque eth supercontinent se separèc en ueit parts diferents. Un grop d’elefants anèc a parar en un continent, qu’ei ara era actuau Africa e er aute grop en continent Asiatic. A causa des cambis fisics deth relhèu e era temperatura, es dus grops patiren uns cambis fisics entà poder sosvíuer. As elefants africans, es aurelhes se les heren mès granes e era columna vertebrau se tornèc convèxa e es elefants asiatics se les formèren bures e era columna vertebrau se les tornèc serpentina. Es dus grups d’elefants viuien ben, mès… son en perilh d’extincion e volerien qu’era Tèrra bèth dia s’amassèsse en un continent e atau es dus grops d’elefants poirien víuer amassa coma hè milions d’ans.

Resultat d'imatges de elefants

Rotland Barès Vilá

2n ESO A

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *