GESSUDA ath Centre de Trigatge deth SIVOM e ar abocador de Lieoux (Saint Gaudens)

Eth dia 23 d’octobre eth Conselh Generau convidèc a toti es delegadi verdi de totes es classes dera ESO, Bachilierat e CF amassa damb es alumnes de Sciéncies dera Tèrra e Miei Ambient a anar a Saint Gaudens entà realizar ua visita ath Centre de Trigatge deth SIVOM e ar abocador de Lieoux.

Eth Centre de Trigatge ei ua planta a on se separen eth papèr e es plastics enes diuèrsi tipes que i a. Eth papèr s’utilize entà hèr papèr reciclat e carton. Es plastics se separen segontes eth color dera ampolha e s’empaqueten entà portar-les en empreses que les transformaràn en materiaus que podem trapar ena nòsta ròba, en farcit des pipòts de pelús, e en moltes d’autes causes dera vida vidanta. Er Alumini se separe e se reutilize sustot entà hèr quadres de biciclètes e carrosseries de coche.

 

Er abocador de Lieoux siguec ua visita fòrça interessanta, ja que s’agarren es gasi que se produssissen dera acomulacion de lordères entà generar energia electrica. A mès es aigües des lixiviats se decanten e se reutilizen entà regar ua plantacion d’arbes que s’utilizaràn entà hèr biomassa.

Era visita siguec fòrça interessanta.  🙂  🙂 

 

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *