
Vàrem necessitar:
– Una safata d’anar el forn d’uns 25×35 cm (una mica més gran que un DIN- A4)
– 1/2 1. d’aigua
– 1/2 kg. de sucre
– 1/2 kg. de glicerina ( en trobarem a les farmàcies o a les drogueries)
– 120 gr. de cola de peix ( es troba a les drogueries)
El procediment que has de seguir:
1r- Posa l’aigua en una cassola
2n- Tira el sucre a la cassola
3r- Afegeix la glicerina
4t- Posa-hi la cola de peix i remena amb una cullera de fusta vigilant que no bulli
5è- Tira la barreja en una safata
6è- Guarda-ho a la nevera
Què fem quan la gelatina està freda?
Quan la gelatina ja s’ha refredat has de fer un dibuix o el que vulguis en un paper, i a sota del paper hi has de posar un full especial que es diu Hectocopy (que és un paper que serveix per calcar) i a sota de l’Hectocopy, un altre paper perquè quedi calcat. Un cop el tens calcat, agafes el paper de sota que, t’ha quedat del dret i diguem que hem fet un positiu. Poses la cara que està dibuixada a sobre de la gelatina i passar-hi un mica la mà per sobre. A continuació, treus el paper molt ràpid i el dibuix o el que hagis fet et quedarà calcat a la gelatina, ja tens el negatiu. Després has de posar un altre paper blanc a la gelatina i tornar-hi a passar la mà. El dibuix que tenies a la gelatina et quedarà calcat en el foli (tornes a tenir un positiu).
Pensa que la gelatina la pots fer servir un altre cop. Una vegada has fotocopiat tot el que has volgut, has de treure el dibuix que t’ha quedat calcat a la gelatina amb aigua i una esponja.
Alumnes de 5è