Les nostres endevinalles

 

LES ENDEVINALLES DEL MADI I L’ADRIÀ

 

Camino molt lentament,

puc ser de mar o de terra.

Porto la meva casa  damunt

i tinc una closca molt dura

 

Qui sóc?                                (tortuga)

 

 

 Tinc una closca com una tortuga

 Escalo per les parets com una aranya

 La gent se’m menja amb all i oli o a la cassola

 

Qui sóc?                                 (cargol)

 

Tinc dos rodes com una moto

Puc saltar i fer trial

Sóc de molts colors perquè hem puguis triar

Qui puc ser ?                           (bicicleta)

 

Sóc alta com una persona

Sóc molt bonica i carinyosa

M’agrada saltar i amb deixo domesticar

Qui sóc ?                                (euga)

 

 

LES ENDEVINALLES DE LA DANYELLA I LA BIANCA

 

Tinc vuit potes però no sóc un pop,

sóc peluda però no sóc un gos .

                                         

Qui sóc ?                        (una aranya)

 

 

 

Tinc corona però no sóc un rei,

tinc espines però no sóc un eriçó.

 

Qui sóc ?                     (una pinya)

 

  

Al meu damunt et pots seure,

molt còmode al meu damunt pots estar.

Puc ser de molts colors, 

i si tinc rodes puc anar amb motors.

 

        Qui sóc?                       (una cadira)

 

 LES ENDEVINALLES DEL CRISTIAN I EL JONATHAN

 

 

A vegades tinc taques negres,

puc ser blanca i marró.

Tiro líquid blanc

i tinc els ulls com el carbó.

                           (vaca)

 

Puc ser de 3 colors,

blanc marró i negre,

bordem a cors

i no m’agrada el pebre.

                        (pit bull)

 

És ràpid com un coet

funciona amb motor

serveix per fer carreres

i per transportar de tot.

                        (cotxe de carreres)

  

Sóc rectangular,

em solen abrigar,

a sobre es solen estirar,

després de sopar.

                          (El llit)

 

 

 

Tradicions nadalenques

Hola a tots i a totes!!

Un cop ja hem tornat de les vacances de Nadal toca posar-nos a escriure a la revista de nou. Voleu saber què hem fet aquestes vacances?

 

 

Les meves vacances

 

Jo vaig passar el Nadal a casa. Un altre dia vaig anar a casa dels meus tiets, però a la nit vaig veure dos pelis de por. El dia 5 vaig anar a Lleida al cine i al telepizza. Després vaig anar a l’Unipreus i vaig comprar-me unes sabates. Després vam anar de botigues; vaig comprar dos jerseis, un vestit i uns pantalons. Després d’anar de compres vaig anar al McDonalds. El menjar estava boníssim .

 

Abans del Nadal vaig anar a un restaurant xinès i el menjar feia bona pinta, però quan ho vaig menjar no tenia gaire bon gust. El que m’agrada dels restaurats xinesos és el pollastre i la coca- cola.  També em va agradar la compra del vestit i el restaurant on vaig  anar per l’aniversari d’una nena. M’agraden molt les vacances!

 

Bianca

Les meves vacances de Nadal

Aquest Nadal m’ho he passat molt bé. He fets els deures el primer dia per no haver-hi de pensar més. Aquest Nadal el Pare Noel m’ha portat la Playstation 3, tres jocs de la play, el de la FIFA 10, colin McRaen dir-t 2 i el San Andrea s 2..

Pels Reis m’han comprat un cotxe de gasolina que també es pot fer anar amb bateria, per començar a aprendre a conduir-lo li he ficat la bateria però dura molt poc i n’he hagut de comprar una altra que duri més.

 

                                                                                                                                             Madi

El meu nadal al 2009

Hola sóc la Danyella i aquest Nadal no l’he passat a casa sinó a Balaguer amb els meus amics a l’església. Vam sopar allà i vaig menjar pollastre amb patates braves. De postres vaig menjar un flam amb nata. Els meus pares van anar a un sopar amb uns amics aquí a Artesa de Segre. Uns dies abans de cap d’any vaig anar a dormir a casa d’una amiga meva a Tremp. Em vaig quedar el dijous, el divendres, el dissabte  i el diumenge pel matí vaig marxar. Per cap d’any també vaig anar a Balaguer i vam sopar allà. Després a la una de la matinada vam començar a fer espectacles i jocs. A les quatre de la matinada es va acabar i els joves ens vam quedar allà fins a les vuit del matí. Quan vaig arribar a casa estava esgotada i amb molta son, és a dir que vaig decidir anar-me’n a dormir. Però la part negativa va ser que m’havia de despertar a les dos per anar a dinar a Artesa a casa d’uns amics.  A mi m’hauria agradat quedar-me dormint fins les sis de la tarda però els meus pares em van despertar.  Bé, al final em vaig aixecar, em vaig arreglar i me’n vaig anar al dinar, encara que tingués una pila de son a sobre. Al final vaig marxar a les nou de la nit. El pare Noel no va passar per casa meva sinó que em va dir que quan anéssim a Andorra me compraria una càmera de fotos o una nintendo DSi blanca per que és el color que més m’agrada per les nintendos DSi. Aquest any a estat molt “diver”… xau xau!!!  :]  😛

                                                                                                 Danyella

 

Els Reis Mags em van portar un aparell de TDTs pels televisors, una cartera, un joc de la play, etc.

La nit de Nadal vaig anar a sopar a casa dels meus padrins amb tota la meva família. El dia 5 de gener vaig fer de patge a la cavalcada dels Reis; anava pintat de blanc perquè era el patge blanc. Em va agradar molt perquè veia els nens i nenes. Anava amb altres companys com ara el Lluc, l’Izan, la meva cosina, la Sheila, l’Adrià i el Josep.

També em vaig passar les vacances de Nadal fent deures de Socials, Naturals, Català, Matemàtiques, i sobretot me’ls he passat fent un camió reciclat de tecnologia. Pel dia 12 de gener, també vaig fer deures de castellà i una redacció d’ètica.        

 

ADRIÀ

 

 

 

LES VACANCES DE NADAL

Vaig anar al parc de Nadal dos dies i vaig torna a casa . Després vaig anar a la plaça  a jugar amb les meves amigues.  Van anar a jugar a futbol i el dia abans vaig anar amb la família a la palanca . Allí amb els nens i nenes van jugar a  petjar-nosla i ens ho vam passar molt bé tots junts. El dia 4 vaig anar a veure el rei negre a la Dália blanca. M’ho vaig passar molt bé i ens va donar caramels. Després vam anar tots junts cap a casa. El dia 6 vaig anar a la festa dels reis i van donar caramels i els meus pares en vam regalar un mòbil.

 

                                                                                  Ikram  

 

 Aquestes vacances m’ho he passat molt bé perquè no he vingut al cole i he estat jugant amb la play i  amb els amics. Els Reis m’han portat la play 3, roba i una moto.

 

Jonathan

 Les vacances de Nadal

Aquest Nadal m’ho he passat molt bé.  Els Reis m’han portat la PSP GO, el llibre del Simbad el Marino, roba, un mòbil tàctil i un escalextric. Al primer dia quan el vam muntar el mando estava trencat. Pels Reis van venir els meus tiets,  els meus padrins, els meus germans i el meu cosí. M’ho vaig passar molt bé amb la família. El millor regal va ser el del meu germà, la PSP GO i també el dels meus pares, el mòbil tàctil i l’escalextric. A la meva mare i al meu pare els vaig comprar un quadre per ficar fotos seves i per la meva mare una polsera de diamants. Al meu germà li vaig comprar un  portàtil. Al meu altre germà  gran encara no li he comprat res però estic segur de que li compraré i al meu germà petit li compraré una tele per ficar al cotxe per quan haguem de fer un viatge llarg.

 

Cristhian

 

 

Les vacances de nadalLes vacances de Nadal

Reportatge sobre les xarxes socials

Msn, facebook, boombang, tuenti, orkut…tots aquests termes fan referència a noms de xarxes socials molt populars entre els joves (i no tant joves). Avui en dia sembla que hem canviat els nostres hàbits a l’hora de comunicar-nos, en gran part, per culpa, o gràcies, a internet. Ara si volem estar en contacte i xerrar amb els nostres amics ho podem fer a través de determinats serveis coneguts com a xarxes socials. De fet, als adolescents ens encanten les pàgines personals, comunicar-nos amb els amics, penjar fotografies, imatges, vídeos, etc.

Ara bé, aquestes xarxes tenen avantatges i inconvenients. Entre els inconvenients hi trobem la falta de privacitat. Cal anar en compte i vigilar quin tipus de informació pengem a la xarxa. Pel que fa als avantatges tenim que aquestes xarxes socials ajuden a socialitzar les persones. De fet, lluny d’allunyar-nos,  fomenten el treball col·laboratiu.

A nosaltres ens interessa molt el tema per això vam elaborar una enquesta per saber què en pensaven de les xarxes socials els nostres companys i companyes de l’institut Els Planells.

Entre les xarxes socials més utilitzades tenim el messenger i el facebook, seguits del metroflog i el habbo. El boombang només l’utilitzen 13 persones de les 49 enquestades, el myspace 6 i el tuenti 5.

El 59% dels enquestats consideren que qui no té un perfil digital no és ningú. En canvi, un 41% no n’hi donen tanta importància.

Un 86% diuen que les xarxes socials serveixen per alguna cosa, mentre que un 14% consideren que no serveixen per res.

La majoria dels enquestats (74%) creuen que les xarxes social han estat una revolució. El 26% creuen que no.

Una gran part de la gent enquestada (86%) creuen que si ets tímid, les xarxes socials t’ajuden a fer amics. Solament el 14% pensen que això no és veritat.

Finalment, un 60% dels enquestats tenen por de que les seves dades es difonguin, mentre que la resta no en tenen.