Us presentem ScolarTIC

En aquesta ocasió ens dirigim a tots vosaltres per presentar-vos la plataforma educativa col·laborativa ScolarTIC. És una eina de suport pels docents en un nou procés de transformació educativa, amb eines relacionades amb la robòtica, gamificació, educació emocional, etc.
Es tracta d’una plataforma oberta i gratuïta promoguda per Telefónica Educació Digital, que està destinada a docents però també a educadors, alumnat i pares i mares. Recentment alguns mitjans de comunicació se n’han fet ressó.

Pretén inspirar als membres de la comunitat educativa que desitgen formar-se de manera autònoma, i adoptar pràctiques innovadores que generin canvis a l’escola i vincles entre els diferents agents per reduir o evitar l’anomenada bretxa digital.

Com ens hi registrem?

Cal accedir a ScolarTIC i podeu registrar-vos mitjançant usuari de Google (i per tant, amb el vostre correu XTEC, que funciona sota la seva plataforma de funcionament).

 

Què conté?

Debats: permet visualitzar propostes de debat (per exemple sobre gamificació, la tècnica APB per aprendre millor?, transformació educativa i innovació docent, com fer front al bullying a les aules?…) en vídeo i compartir-ho, així com interactuar posant les vostres valoracions.

Formació: apartat que permet fer cursos a distància, MOOC. Exemples d’edicions actives actualment: realitat virtual i augmentada, intel·ligència digital, PLE, Robòtica, Scratch, com fer un Scape Room? Aquests duren un mes aproximadament. Perquè us en feu una idea, durarien unes 10 hores de mitjana i no cal experiència prèvia. En poc temps, s’aprèn molt! Obtindreu el vostre certificat.

Propostes didàctiques. Aquest apartat conté propostes concretes elaborades per altres professors. Per exemple: sobre Cooperatives, treball en equip, disseny industrial i realitat augmentada, les parts d’un PC…

 

Events. Permet participar en esdeveniments presencials o virtuals diversos.

Esperem que la plataforma us sigui útil, i ens posem a la vostra disposició per a qualsevol dubte.

Moltes gràcies per la vostra atenció.