Us recomanem canviar la contrasenya de Twitter

Benvolgudes/benvolguts,

 

Des de la Coordinació TAC del centre us informem que Twitter ha instat els seus usuaris a canviar les contrasenyes com a mesura de “precaució” després d’haver detectat “un forat de seguretat” en l’emmagatzematge.

Ara per ara, es desconeix ben bé l’abast de la incidència de seguretat, encara que la companyia assegura que ha solucionat l’error i que no té “cap constància” o mals usos per part de ningú.

Algunes fonts com ara Reuters assenyalen que la xifra d’usuaris afectats és “important” i que la seguretat de les contrasenyes va estar exposada durant diversos mesos, encara que la companyia Twitter ni ho ha confirmat ni ho ha desmentit.

Què us recomanem? Que canvieu la vostra contrasenya de Twitter, si en teniu. I també us recomanem que no poseu a Twitter (o a altres xarxes socials com Facebook o Linkedin que podeu tenir) la mateixa contrasenya que el correu institucional d’XTEC. Precisament, a través de l’obtenció de la contrasenya d’una xarxa social, els pirates informàtics poden anar provant a tots els comptes que teniu per intentar-hi entrar i treure informació que sovint és confidencial (informació reservada del nostre centre, exàmens o materials que tingueu al correu o a les eines Google Suite).

Esperem que aquesta informació sigui útil per a totes i a tots.

Moltes gràcies per la vostra atenció.