DEURES ESTIU

Què podem fer aquest estiu?

En aquest enllaç us deixem les nostres propostes per gaudir de l’estiu sense oblidar tot el que hem aprés durant el curs.

https://drive.google.com/file/d/1T2hZjVGO4Ikd7janpmavCQXE9SW01XhS/view?usp=sharing

 

Recomanacions de lectura per l’estiu

Pere Casaldàliga. Col·lecció els Petits Tigres. Uriol Gilibets i Iria García. Tigre de paper.

Pere Casaldàliga va ser un home de fe, però sobretot va ser un home d’acció. I la seva vida es pot explicar a partir dels dos grans rius per on va córrer la seva vida: una vida que va començar vora el cabal serè del Llobregat i que va passar en gran part a la riba de l’Amazones, el riu inacabable. Entre aquests dos rius, hi trobarem acció, aventures perilloses, moments complicats, una lluita constant i unes idees totalment revolucionàries. I en aquest apassionant viatge ens guiarà la millor acompanyant possible: la maleta que el va seguir amunt i avall durant tots aquests anys!

https://llegirencatala.cat/llibres/pere-casaldaliga/

 

Maria-Mercè Marçal. Col·lecció els Petits Tigres. Uriol Gilibets i David Agrio. Tigre de paper.

Maria-Mercè Marçal va ser la primera poeta catalana que va parlar sense pors i amb la boca ben grossa sobre com s’estimen les dones. En aquesta història l’acompanyarem des d’Ivars d’Urgell, el poble on va néixer, fins a Barcelona, la ciutat que li va canviar la vida. I en aquest camí observarem com Maria Mercè Marçal trobarà una cosa fantàstica que l’acabarà fent irrepetible: una veu poètica única. Una història carregada de dies però, sobretot, carregada de nits!És per això que aquesta vegada serà la lluna, la seva gran amiga, qui ens expliqui la història d’aquesta gran dona. Així doncs, veurem com les dues, fase rere fase, creixeran i guanyaran llum pròpia.

https://llegirencatala.cat/llibres/maria-merce-marcal/

 

Salvador Puig Antich. Col·lecció Els petits Tigres, Uriol Gilibets i David Agrio. Tigre de paper.

En Salvador Puig Antich va ser un jove ple d’energia i vitalitat. Tenia unes ganes boges de lluitar contra les injustícies que tenia al seu davant. Volia una cosa molt simple i alhora molt complexa: canviar-ho tot!

Però… t’imagines voler-ho tot, tot, tot en un món que et dóna ben poca cosa? T’imagines voler viure lliurement en un lloc on t’haguessis d’amagar per no prendre mal només per les teves idees? Descobrirem tot això i més en aquesta nova aventura de la col·lecció Els Petits Tigres, i ho farem amb una companya de viatge molt especial: l’última carta trobada escrita per en Salvador.

 https://llegirencatala.cat/llibres/salvador-puig-antich/

 

Memòries d’una vaca. Bernardo Atxaga, Pau Joan Hernàndez. Sembra Llibres.

Memòries d’una vaca és un dels llibres més reconeguts i estimats de Bernardo Atxaga. Una obra màgica i absolutament captivadora que ens endinsa en el paisatge exuberant del País Basc. Traduïda arreu del món i seleccionada en la Llista d’Honor de l’International Board on Books for Young People, aquesta novel·la ens parla sobre la necessitat d’explicar qui som i d’on venim. Un relat fabulós i ple d’ironia d’un autor considerat com el màxim exponent de la narrativa basca i que ara presentem amb les noves il·lustracions d’Helga Ambak.

https://llegirencatala.cat/llibres/memories-duna-vaca/

 

La fleca del carrer dels diumenges. Alexis Galmot i Till Charlier. Traducció Mireia Alegre. Bira Biro.

Quan surt de l’orfenat, en Jack Talboni ha d’escullir el seuofici: será forner. Després de passar la infantesa alimentant-se de mosques i de llaunes de sardines, esdevé un mestre en l’art de la barra de pa no massa cuita i de les lioneses de xocolata. Això, capgirarà la vida dels veïns del seu barri. Una fada blava, un rellotge capritxós, Les quatre estacions de Vivaldi… conduiran en Jack cap un destí imprevisible.

https://llegirencatala.cat/llibres/la-fleca-del-carrer-dels- diumenges/  

 

Bon viatge, Pitblanc! Empar de Lanuza amb il·lustracions d’Helga Ambak. Sembra Llibres.

Bon viatge, Pitblanc! és una de les obres més populars i estimades d’Empar de Lanuza. Una inoblidable història iniciàtica sobre un jove pingüí que emprén el viatge de la seua vida. Una aventura divertida i commovedora sobre la solidaritat entre els febles i les heroïcitats quotidianes. Tot un clàssic de les nostres lletres que publiquem ara amb les meravelloses il·lustracions d’Helga Ambak.

https://llegirencatala.cat/?s=bon+viatge

 

Igualtat de ritus. Terry Pratchett. Traducció d’Ernest Riera. Mai Més.

Tots els mons tenen regles, fins i tot un de pla que s’aguanta al damunt de quatre elefants a la closca d’una tortuga gegant. És per això que un mag moribund busca el vuitè fill d’un vuitè fill, per cedir-li els seus poders màgics abans de la cita amb la Mort que té d’aquí a sis minuts.

Per desgràcia, aviat es descobreix –tot i que no pas prou aviat– que el bebè acabat de néixer i que el mag ungeix abans d’acomiadar-se del Discmón és de fet una nena! El que està fet no es pot desfer –malgrat els intents de la Iaia Ceravellarda de conduir la nena cap a les files de la cleda de les bruixes– i la petita Esk està destinada a portar el caos i la confusió a la facultat exclusivament masculina de la Universitat No Vista d’Ankh- Morpork… una colla de mags que ja són prou caòtics i confosos en circumstàncies normals. Ara que ha passat el que ha passat, poca cosa s’hi pot fer!

Igualtat de ritus – Llegir en Català (llegirencatala.cat)
Morth de Terry Pratchett. Traducció d’Ernest Riera. Mai Més.

La Mort ens arriba a tots. Quan li va arribar a Morthimer, li va oferir una feina. Després d’haver-se assegurat que no era obligatori estar mort, Morth va acceptar. Tanmateix, aviat va comprovar que les responsabilitats de ser aprenent de La Mort no es barrejaven fàcilment amb els anhels personals. Per la seva banda, La Mort, havent delegat bona part del seu treball, es dedica a beure, jugar als daus i embarcar-se en enrevessades reflexions filosòfiques. 

Aquest llibre estableix d’una vegada per totes que La Mort realment és una qüestió de riure i representa una magnífica porta d’entrada al Discmón de Terry Pratchett. Dins també trobaràs el relat La Mort i el que ve després.

Morth – Llegir en Català (llegirencatala.cat)

 

SUMMER ENGLISH HOMEWORK

❑        Al llarg de l’estiu us recomanem escoltar les cançons treballades a classe i que trobareu al blog d’anglès de la web de l’escola.

❑        També podeu repassar l’Activity book a partir del tema 3.

❑        Mireu vídeos i dibuixos TV en anglès.

 

 

ENS VEIEM AL SETEMBRE!!